Tak jak większość też miałam problem ze zrozumieniem tego filmu. Główna bohaterka świeci głupotą na lewo i prawo. Bardzo dużo absurdalnych i nielogicznych sytuacji. Tak jak było wspomniane wcześniej Nicole zamiast wiać z tego miejsca, gdzie pieprz rośnie łazi z kibla do budki i z powrotem popijając alkohol. Wiem, że miała sporo mil do pokonania, ale jednak wolałabym uciekać z miejsca, gdzie grasuje psychopata. Wychodzi też na to, że policjant był duchem co jest dla mnie niezrozumiałe, bo jednak mógł ktoś się pojawić skoro wzywała pomoc. Gdy Nicole była na parkingu drogą przejeżdżał tylko killer, pod koniec filmu widzimy jednak bardzo dużo samochodów. Jeśli chodzi o kampera, chodziła obok niego, pukała i nic. Potem gdy ruszył wsiadła jak gdyby nigdy nic, a po przejechaniu kilku kilometrów wysadzili ją znowu na parkingu (lol). Scena w lesie, auto jedzie a ta wybiega na drogę i ucieka przed samochodem, ostatnia scena: laska słyszy "pomocy" przychodzi policjant nikogo nie ma, zamykają się drzwi i jest znowu, rzuca koktajlem mołotowa w samochód killera, auto wybucha a ten stoi za nią (chyba przegapiłam jak się katapultuje :) ) z ciekawości obejrzę 2 część, może co nieco się wyjaśni
Dokładnie,zgadzam się z Twoją opinią.Najbardziej ciekawi mnie dlaczego jadąc kamperem z szurniętą rodzinką (jaki cel był w ogóle wprowadzenia tych postaci do fabuły?) znowu ostatecznie wylądowała na parkingu...musieli chyba zataczać kółka...
Co do tej katapultacji z płonącego auta-niczego takiego nie przegapiłaś- po prostu zapewne cały ten świr był duchem jak dziewczyna w łazience (swoją drogą po wejściu do takiego syfu od razu bym stamtąd wyszła) i policjant-tak mnie też dziwi fakt,że niby duchy a tak się "uszkadzają":)
Generalnie główna bohaterka mnie irytowała-znajdzie butelkę to od razu ją pije i po kilku łykach jest pijana,włączy sobie do tego radyjko i telewizorek (w końcu po co się ukrywać,dajmy znać mordercy gdzie jesteśmy),nie wspominając o tym,że mogłaby uciec a nie siedzieć na zmianę w przyczepie? lub tej paskudej łazience...i te jej monologi co jakiś czas...naprawdę ostatnio bardzo ciężko znaleźć porządny i straszny horror.Szczerze nie wiem czy mam ochotę oglądać kolejną część:p
obejrzałam dzisiaj drugą część, co nieco się wyjaśnia, moim zdaniem pierwsza część jest lepsza pod względem trzymania napięcia, za to w drugiej bohaterowie nie zachowują się jak niedorozwoje