Film mi się nie podobał, nie mój klimat.
* Był bardzo przewidujący, wiadomo było, że po kolei będą umierać i to w coraz bardziej żałosny sposób.
* Przypominał mi trochę "Omena 2", którego uważam za najgorszą z części.
* Gra aktorów była przeciętna, nie sprostali oni zadaniu, dla mnie nie byli przekonujący. Zresztą role do zagrania nie były zbyt ambitne, więc czego się spodziewać.
* Efekty specjale jak na XXI wiek bardzo kiepskie, szczególnie krew czy ciała ofiar, wszelkiego rodzaju wybuchy wypadły także sztucznie.
* Sam pomysł na fabułe jest zerżnięty z pierwszej i drugiej części filmu ( nuda ), poza tym jest wiele niedociągnięć w scenariuszu o czym już wiele razy pisano na tym forum, więc nie będę się powtarzać.
Ogólnie mówiąc film ten bardzo mnie zawiódł, bo od innych słyszałam, że jest świetny itp. Może ja wolę ambitniejsze filmy, ale lubię sobie czasem obejrzeć coś lekkiego, (bo nie ukrywajmy, że "Oszukać przeznaczenie" to bardzo komercyjny film, nie przekazuje żadnej ukrytej treści itp, taka kolejna Hollywódzka tandetna produkcja) ale bez przesady!!!!! Już "Straszny film" bije go na głowę!! Tam się przynajmniej pośmiać można i w porównaniu do "Oszukać przeznaczenie" "Straszny film" ma przynajmniej jakiś sens, w miarę "sensowną" fabułę.
Podsumowując film jest bardzo słaby, na horror napewno nie podchodzi, a kolejne śmierci bohaterów są tak denne, że odliczałam minuty do końca filmu.
P.S. Moją wypowieć jak dla mnie mogę ustosunkować do każdej z części "Oszukać przeznaczenie" - taniego widowiska, kompletnie bez sensu, a uwielbianego i wysoko ocenianego.
P.S. 2 To moje zdanie, a nie jakaś kolejna głupia prowokacja, bo w przeciwieństwie do innych krytyków ja nie robię tego żeby zwrócić na siebie uwagę tylko nie rozumiem tych, którym film się tak bardzo podobał. Obejrzyjcie sobie "Leona zawodowca",albo "Zieloną milę", a może zrozumiecie, co to jest film na poziomie.
dokladnie zgadzam sie w 100 procentach te filmy to straszny giot wieje nuda na kilometr wiadomo ze teraz po kolei beda umierac bla bla. a co do strasznych filmow jaki tam sens?
No może i nie są to jakieś głębokie filmy, ale w każdej części Cindy ma jakiś cel, do którego dąży. Fabuła składa się na w miarę logiczną całość. W "Strasznym flmie" scenarzysta nie pogubił się z tymi wszystkimi parodiami, dlatego film nie jest aż tak głupi i denny jak "Oszukać przeznaczenie", gdzie jest masa błędów i niedociągnięć.
A "Straszny film" podałam tylko dla przykładu, bo jest uważany za głupi, ale moim zdaniem porównując go z "Oszukać przeznaczenie" staje się filmem, w którymś o coś chodzi. No i przynajmniej nie jest tak przewidujący :P
film jest slaby z tym sie zgodze, ale nie mozna powiedziec ze jego pomysl jest zly, jak dla mnie jest calkiem ciekawy, troche inny od tego co zawsze serwuje nam hollywood czyli grupke malolatow uciekajacych przed jakims psychopatycznym morderca, tu uciekaja przed przeznaczeniem :D :P
oglolnie moze byc
6/10
Pomysł może i był ciekawy, ale przy pierwszej części, a teraz to już ciągle tylko jedno i to samo.
2/10
film kiepski, przewidywalny od 1 minuty. scenarzysta sie zbytnio nie nameczyl przy tworzeniu fabuly, moznaby powiedziec, ze wzial scenariusz z 1 czesci i pozmienial kilka rzeczy. i to obsesyjne mordowanie bohaterow poprzez rozwalanie na rozne sposoby glowy. zenada
Dokładnie :) choć myślę, że 3 mogę dać za dosyć dobre efekty. Gra aktorska jest kiepska, żadnych emocji. Gdybym ja zobaczyła taką śmierć na własne oczy to chyba bym miała jakiś uraz, a oni - proszę jakby właśnie oglądali jakiś ckliwy film. Szczególnie ta dziewczyna, nie wiem jak ma na imię, gdy widzi kolejne śmierci tylko wyje, a ten strażnik ją trzyma. A kamera się kręci i kręci. Szkoda gadać.
no ja mu dam 6/10 slaby jest bo wszystko wiadomo juz z gory i nic nie wnosi nowego w porownaniu do I i II, smierci tez takie nijaki wszyscy sie rozbryzguja i wogole sposoby w jakich gina wynikaja zbytnio z przypadku a nei jak w poprzednich czesciach z dzialania zlych mocy :)
Zgadzam sie ze trzecia czesc nie zachwyca, ale nie przesadzalbym ze cala seria FD jest do bani. Nie przypominam sobie aby byl wczesniej jakis horror w ktorym bohaterowie uciekaja przed przeznaczeniem ( w tym przypadku przed smiercia). Ciekawym pomyslem bylo to ze zawsze jeden z bohaterow mial wizje wypadku zanim wydarzy sie katastrofa ( fakt ze schematyczny i moze nudzic , ale nie wymagajmy aby kazdy film byl arcydzielem - szukanie bledow czy niedociagniec, nie na tym to polega).Pewnie jest wiele osob , ktorym dwie poprzednie czesci tez sie nie podobaly, ale zwrocilbym uwage ze obie czesci sie lacza( nie tylko przez osobe Ali Larter , ale rowniez to ze jeden z bohaterow drugiej czesci byl swiadkiem koncowej sceny pierwszej czesci) i co wazne dla sequela sa nawiazania do pierwszej czesci. Pisze to aby stwierdzic ze te czesci maja sens, tworza calosc( chociaz dwie osoby przezyly w drugiej czesci i stworzyl sie nowy watek, ktos napisze ze tak do znudzenia, ale mysle ze wiele osob intryguja losy dwojki pozostalych przy zyciu bohaterow, czy jeszcze sie pojawia?, czy smierc sobie o nich przypomni?) Dlatego uwazam , to moje zdanie, ze jest to jeden z lepszych thrillerow czy horrorow( nie piszcie tylko ze malo widzialem) . Jeszcze jedno napisales "kompletnie bez sensu" , to jakie twoim zdaniem horrory czy thrillery maja sens?Poszedles na latwizne piszac te slowa. Ja tez moge napisac takie slowa na temat filmu ktory nie przypadl mi do gustu. Kazdy lubi co innego. Napisales: Obejrzyjcie sobie "Leona zawodowca",albo "Zieloną milę", a może zrozumiecie, co to jest film na poziomie. Tu nie trzeba nic rozumiec , bo kazdy oglada filmy jakie mu sie podobaja( amitne czy nie). Wymieniles dwa filmy, ktore akurat mi osobiscie sie podobaja, ale znam kilka osob ktore moga sie przyczepic do tych filmow ( bardziej akurat do Zielonej mili). Dla ciebie sa to ambitne filmy dla innych niekoniecznie. W kazdym razie seria Oszukac przeznaczenie mi sie bardzo podobala, ale zdaje sobie sprawe ze sa zwolennicy i przeciwnicy tego filmu. Pozdrawiam.
Nie no sorry po pierwsze - nie mogę już tego przeboleć - czemu traktujes mniez jako faceta?? Czy nick nic Ci nie mówi? Nie, nicka już mogę zozumieć, ale nie widzisz tam obok niego znaczka, który w opinii ogółu jest uważany jako symbol płci żeńskiej??
No dobra mniejsza z tym, miałam o filmie mówić, ale już ktoś drugi raz robitaki błąd.
Co do tego filmu to absolutnie nie uważam, że wszystkie części są równie beznadziejne, ale że jestem na forum trzeciej części, to wypowiadam się, ze moim zdaniem jest to kompletny, komercyjny gniot, przeznaczony tylko do tego, aby się dobrze sprzedał. Fabuła zerzżnięta z poprzednich części, dalej nie będę wymieniać, bo się będę powtarzać tym, co napisałam w temacie.
Pytasz o sensowne (albo ambitne nie pamiętam) horrory, thrillery. Na horrorach się nie znam, ale thrillery. Haha. Czy "Milczenie owiec" to nie thriller? Albo "Se7en". No chyba, że dla Ciebie nie są to dobre filmy. Dla mnie są, bo są autentyczne. Występują tam osoby z zaburzeniami psychicznymi (dlatego to mogło się wydarzyć naprawdę), a nie jakaś ześwirowana Pani Śmierć, która postanawia być lepsza od Boga i układ swój własny plan wysyłania niewinnych ludzi na tamten świat. Ale buuum - ktoś popsuł ten plan. Biedna, wściekła Pni Śmierć musi go naprawić... Śmiać się czy płakać?
Napisałeś/łaś (też nie pamiętam płci), że nie zagłębiajmy się w szczegóły w końcu to tylko film. O proszę, to może Ty tak robisz, ale ja staram się nie oglądać filmy głębiej, nie tylko powierzchownie, a wtedy wszystkie niedociągnięcia fabuły, czy pomyłki w scerariuszu naprawdę kłują w oczy.
Zrewanzowalas sie jesli chodzi o nick. Rowniez nie ogladam filmow tylko powierzchownie, zaglebiam sie nad sensem filmu, lubie rozwazyc niektore watki filmow, ale bez przesady. Wiele filmow ma kiepska fabulę, czy beznadziejne zakonczenia( czy Piatek trzynastego ma super fabule, na pewno nie , ale ma rzesze fanow (jestem jednym znich). Wymienilas Milczenie owiec i Siedem. Oba filmy mi sie podobaja, nie mowiac o aktorach ktorzy w nich graja. Co nie znaczy ze film , jak napisalas autentyczny musi byc dobry( czy filmy nieautentyczne , gdzie wystepuja np. sily nadprzyrodzone sa kiepskie?). Jeszcze jedno czy zabijanie ludzi , ktorzy popelnili jeden z siemiu grzechow glownych musi byc szczegolnie autentyczne?Zalezy dla kogo.
Nie chodziło mi o to, że co autentyczne to lepsze, chociaż ja takie filmy osobiścię wolę. Oczywiście, że mogło się zdarzyć, że ktoś zabija za popełnienie grzechu! A czy zamykanie własnych dzieci w beczkach jest według Ciebie normalniejsze? Moim zdaniem to chore a jednak się zdarzyło! I lubię wiele filmów fantastycznych, ale z jednym zastrzeżeniem - gdy autorzy scenariusza sami się w nim nie gubią!
I nie zrewanżowałam się z nickiem.
Nie chodziło mi o to, że co autentyczne to lepsze, chociaż ja takie filmy osobiścię wolę. Oczywiście, że mogło się zdarzyć, że ktoś zabija za popełnienie grzechu! A czy zamykanie własnych dzieci w beczkach jest według Ciebie normalniejsze? Moim zdaniem to chore a jednak się zdarzyło! I lubię wiele filmów fantastycznych, ale z jednym zastrzeżeniem - gdy autorzy scenariusza sami się w nim nie gubią!
I nie zrewanżowałam się z nickiem.