Powiem wiecej-na pewno niepotrzebna. Niewiem jak wy ale ja ogladajac 3 czesc mialem wrazenie braku spojnosci z poprzedniczkami. 1 i 2 jakos sie przeplataly, trzymaly naprawde wysoki poziom. Nawet gra aktorow byla dobra.Tu niestety nie moge tego powiedziec.Jedyne co zostalo z poprzedniczek to lot 180.Wow ale klimat :-/// Poprzednie czesci ogladalem naprawde wiele razy i nie zaluje. Pamietam pierwszy raz i ta nachodzaca mnei mysl- kurcze przeciez rozgladajac sie w okolo naprawde nie mozemy nic poradzic na to co sie stanie. Nie mozemy nic zrobic jesli cos ma sie wydarzyc. Przypadek czy zrzadzenie losu ale to nieuniknione.
Tu po seanisie niestety jedyne uczucie ktore mnie naszlo to- ciekawe ile oni siedzieli i wymyslali sposoby ubicia glownych bohaterow. Gratuluje tworca pomyslow ale to jedyna rzecz ktora mi sie podobala w tej czesci. Gra aktorow to nieporozumienie(skad oni ich wzieli z ulicy???) a juz w szczegolnosci ten tajemniczy klimat gdzies ulecial. To juz niestety nie to samo. Z calej otoczki i strachu pozostal jedynie tytul. Nie mowcie,ze to dlatego, ze po 2 czesciach nie mozna sie juz niczego nowego spodziewac. Skoro tak to po jaka cholere robic ta czesc?? Po jedynce 2 mnie naprawde zaskoczyla a tu niestety miernota, dretwosc i uczucie kompletnego bezsensu. Oczywiscie to tylko moje zdanie wiec jesli sie komus podoba to porosze bardzo.Ja na pewno nie polecam tej czeci. Fanow 1 i 2 ostrzegam-nie psujcie sobie smaku poprzedniczek tym badziewiem. Dla mnie ten film ma tylko 2 czesci.Pozdrawiam.
zgadzam sie
cz.1 i cz.2 to klasyka
wydawalo mi sie ze cz.3 bedzie rewelacja bo dla mnie cz.2 byla lepsza od cz.1
w cz.2 po prostu kazdy moment gdy gineli byl dla mnie zaskoczeniem, bo spodziewale sie ze kazdy z bohaterow zginie pare chwil/minut wczesniej
cz.3 - dobrze ze wyszla jako trzecia bo jakby to byla cz.1 to dwojki bym juz nie obejrzal
w sumie bede czekal na cz.4 z nadzieja na poprawe...
pozdro dla prawdziwych krytykow
Wydaje mi się, że gdyby w treciej części zagrała Ali Later (Clear Rivers), film byłby o wiele lepszy i dorównał poziomowi swoich poprzedniczek....
No, niestety Ali Larter zginęła w drugiej części, więc szanse, że wystąpi w trzeciej wynosiły... 0%.
No, niestety Ali Larter zginęła w drugiej części, więc szanse, że wystąpi w trzeciej wynosiły... 0%.
Wiem, że Ali Larter zginęła w drugiej części, ale w filmie nie bylo nic powiedziane o jej rodzinie, więc jeżeli powstałaby czwarta część, może scenarzyści wymyśliliby siostrę - bliźniaczkę Clear:D:D:D:D Ale czytełem w jednym z wywiadów, że Ali nie chętnie przyjęła propozycję zagrania w drugiej części Final Destination, więc szanse, że wystąpiłaby w czwartej części, są nikłe, chyba, że scenariusz zostanie napisany w sposób perfekcyjny (scenariusz do pierwszej części był rewelacyjny:D)
Pozdrawiam:-)
Ali teraz wystąpi w trzeciej ekranizacji, jednej z moich ulubionych gier. Chodzi oczywiście o Resident Evil. Bardzo ciesze się z tego z powodu :)
Zagra tą postać: http://www.sentieriselvaggi.it/foto/Ottobre/sez_47/re2.jpg [www.sentieriselvaggi.it...] Wg. mnie pasuje idealnie :)
Nie wiedzialam, ze Ali zagra w trzeciej ekanizacji (jupi). To rowniez jedna z moich ulubionych gier i zdecydowanie zgadzam sie z Never GiveUp -pasuje idealnie! :)
Pozdrawiam.
Co do samego filmu-kwestia gustu. Ale co do gry aktorów się nie zgodzę, to właśnie w pierwszej części z grą było najgorzej. Akurat w trójce aktorzy spisali się bardzo dobrze(choć nie wszyscy). W jedynce najgorzej zagrał aktor odtwarzający głowną postać, momentami grał strasznie sztucznie. Ale Ali Larter zagrała całkiem nieźle.
Spko, odradzasz oglądanie tej części w szczególności fanom poprzednich? Może im nie odradzaj tylko niech sie sami prekonaja. Może i jest trochę gorszy od poprzednich ale żeby zaraz mówić że nie potrzebny??? Gdyby tak producenci słuchali się takich żałosnych opinii to wogóle nie byłoby co oglądać. Lepiej obejrzeć coś nowego (nawet jesli trochę gorsze) niż oglądać wkólko to samo. Mi się tam podobała ta część. I mam nadzieję, że jak najszybciej powstanie 4, a potem 5.
Butler moze i masz racje,ze odradzam te czesc wszystkim fanom i tu moj blad.Odradzam polowie.Ale zwroc uwage na to,ze dziela sie oni na tych, ktorym podobaly sie poprzednie czesci ze wzgledu na tajemnicza otoczke,ta niepewnosc kto kiedy zginie a przedewszystkim na obmyslenie sposobui oszukania smierci i tez na tych ktorym w glowie zawrocily jedynie makabryczne sposoby zabijania bohaterow i nic pozatym. Bo niemow mi,ze jesli chodzi o klimat to trojka trzyma pozionm poprzedniczek.Poprzednie czesci byly bardziej mroczne i to przyciagalo wielyu fanow o ktorych mowie. Obejrzales 3 czesc i co, zostalo tylko urozmaicvone zabijanie bohaterow a nic procz tego.Film bez wyrazu. A co do gry aktorow fakt w jedynce glowny gosc niebym najlepszy ale w 3 czesci jest ich wiele wiecej. Wiec dlatego nie widze powodow, zeby moc powiedziec o tej czesci,ze jest zajebista czy nawet dobra. A co do Twojej wypowiedzi,ze lepiej obejrzec cos nowego pomimo,ze troche gorsze niz ogladac w kolko to samo to faktycznie masz racje.Ale czasem stary ale dobry film trzyma sie duzo dluzej niz nowe gnioty.Bo niepowiesz mi,ze wiekszosc filmow teraz to nie sa totalne szmiry.Pamietaj to tylko moje zdanie i to podkreslilem juz wczesniej.A poczytaj inne posty to dowiesz sie,ze wiele osob zawiodlo sie totalnie na tej czesci.Pozdrawiam.
a co do czekania na 4 czy 5 czesc... .To tak, jak najbardziej.Chcialbym,zeby tworcy wrocili klimatem do 1.To by bylo cos.Niestety jak tak dalej pojdzie to w 4 zobaczymy jedynie zwykla masakre a w 5 powiedza z 5 zdan a reszta to bedzie totalna rzez.Niechce by tak bylo ale narazie zmierza to w tym kierunku.No nic,pozyjemy zobaczymy.Czesc.
Pewnie już nic ciekawego nie wymyślą, bo co jeszcze może być na początku? Statek? Ale mniejsza o to. Masz trochę racji) najbardziej wkórzajacy mnie element tej części to umieranie ludzi w pozycjach i podobnych sytuacjach jak na zdjeciach) trochę to nie pasuje do poprzednich cześci)Ale i tak ogladało się fajnie) żeby tylko nie zaczęli produkować kolejnych części które będą wychodzić tylko na dvd i już wogóle do dupy( pozdro
Niepotrzebna? Hmm... Pierwsza część... faktycznie - klasyk, druga - mnie się kompletnie nie podobała. A prawda jest taka że z tego tematu można by serial nakręcić. Brak spójności z poprzedniczkami? A po co spójność... Część trzecia to zupełnie co innego, związek był niepotrzebny. Film jako film jest dobry. Faktycznie więcej tu jatki niż opowieści... ale zastanówcie się. Czy po dwóch częściach gdyby trzecia była podobna do reszty nie wiało by nudą? wiało by...
Podsumowując - trzecia część to mocne krwawe uderzenie różniące się od poprzednich części... A jak dla mnie obecnie na pierwszym miejscu, drugie - część pierwsza a zamyka stawkę część druga...
Po co spojność?? Jak to po co??Wiało by nuda?? A czy niemogli by w trojcie sprobowac jednak oszykac smierc?? Niemasz wrazenia,ze tworcy filmu powoli ida w slepa uliczke?? Jesli by to byla inna, zupelnie oddzielna produkcja to bylaby nawet przyjemna a tak zaczyna sie z tego robic powoli "Hostel" czy cos w tym stylu z niby smiercia w rolach glownych. Ja z checia bym jeszcze chcial zobaczyc jak sie zmagaja i glowkuja,czy jednak da sie oszukac smierc i wydaje mi sie,ze by mi sie to nie znudzilo tak jak totalna jatka.Ale konczmy temat.Kazdy patrzy troche inaczej i gusta sa rozne.Tak wiec na zakonczenie zycze wszystkim doczekania sie i nie rozczarowania sie kolejna czescia.Jaka by ona nie byla.Pozdrawiam.
Hmm... właściwie to w jednej kwestii masz rację... Nie było za dużo walki ze śmiercią, fakt. Nie zauważyłem tej drobnej różnicy podczas dobrej zabawy przy oglądaniu:). W pierwszych dwóch częściach była jedność, solidarność i walka. Tu nie...
Spójność... zależy co rozumiemy przez spójność. Ja rozumiem związek z wydarzeniami z poprzednich części. Taki związek jest nie potrzebny. Jeżeli tobie natomiast chodzi o schemat filmu(walka o życie) to to jest kwestia gustu. Film może jak dla mnie iść w dowolnym kierunku. Zobaczymy co zaserwują w części czwartej.
A przeznaczenia oszukać się nie da!!!
Nie odrobiłeś pracy domowej... Murzyn z drugiej części CHCIAŁ popełnić samobójstwo... I co się stało?
Wpadłem... No to trzeba unikać systuacji, w których można stracić życie. Szkoda, że film nie jest na faktach autentycznych:D:D:D(lol)
No raczej! Ja sam nawet opracowałem system... Koleś który jest kolejny do rozwałki zamyka się powiedzmy na rok w pokoju bez klamek a reszta korzysta z życia(skacze z samolotu bez spadochronu, krzyczy gks krół w Łodzi itp) potem wypuszczają kolesia, oszukują jego przeznaczenie i zamykają kolejnego do rozwałki na kolejny rok... itd... żyć nie umierać:P