Oszukać przeznaczenie 3

Final Destination 3
2006
6,0 101 tys. ocen
6,0 10 1 101010
4,3 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 3
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 3

Kiedy kilka lat temu zobaczyłem pierwszą cześć filmu Final Destination pomyślałem sobie "ale żenada". Obejrzenie drugiej cześci tego filmu utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Trzecia część została nakręcona chyba tylko po to, aby pokazać głupote... producentów, że zdecydowali się dalej ciągnąć ten szajs....albo moją, że dałem się naciągnąć na bilet do kina.
Film ogólnie bardzo mi się podobał - po pierwszych jakże wciągających i realistycznych scenach z rollercoasterem zacząłem się naprawde bać - bać o to, że umrę ze śmiechu na sali ( cóż by to była za haniebna śmierć ). Ludzie z przodu odwracali sie i patrzeli jak na idiote, byc moze mieli racje. Poprostu nie mogłem się powstrzymać patrząc na drastyczne, kolorowe (z przewagą czerwieni ) sceny śmierci, wsłuchując się w zapierające dech w piersi dialogi i dochodząc do wniosku, że ulubioną liczbą śmierci jest 180. Nie chce dożyć tego wieku, bo czuje że coś złego mnie spotka.
Oczywiscie, film się kończył...napisami, przed którymi niestety scenarzyści zabili oprócz wszystkich bohaterów małego szczurka i zniszczyli pociąg, który mogli spokojnie oddać nam polakom, chociaż i u nas by go też zniszczyli, jak nie kibice po meczu, to napewno znalazła by się jakaś pani w VW Polo która by nie oszukała swojego przeznaczenia i skonczyła pod tym pociągiem.
Ogólnie film oceniam bardzo dobrze, naprawde niebalanla komedia, ale jeżeli ktoś obiektywny chce sie przestraszyc, to nie ma na tym filmie nic do szukania.
Mi się udało oszukać moje przeznaczenie, miałem wizje że eksploduje mi brzuch na sali kinowej, ale uratowała mnie koleżanka, która zajęła mnie czipsami i opanowałem swój śmiech - co zapewne uratowało mi życie... na ile ? Zobaczymy... mam nadzieje że nie będzie czwartej części.

T.B.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Wiliam

Bardzo smiesznie napisane ubawiłąm sie nad tym co napisałes. Mnie bardzo sie podobał ten film i juz :P

Wiliam

oczywiscnie, nikogo nie chce urazic swoja opinia, poprostu wyraziłem sie krytycznie o czyms co mi sie nie za bardzo podobało, sa gusta i gusciki, do tego nie ma watpliwoscii o tym sie nie powinno dyskutowac, tylko wyrazac swoje opinie.
Pozdrawiam T.B.

Wiliam

hehe ciekawie piszesz chciałbym abys napisał coś o PASJI lub Egzorcyscie :)

Wiliam

hehe ciekawie piszesz chciałbym abys napisał coś o PASJI lub Egzorcyscie :)

użytkownik usunięty
Wiliam

Nie na pewno nikogo tym nie uraziłes. Tylko po prostu bardzo fajnie napisałę swój pogląd i na prawdę mnie rozśmieszył =)

ocenił(a) film na 1
Wiliam

w pełni sie z toba zgadzam ... film jest poprostu kiepski jak wczesnejsze jego czesci.... a co do ratowania zycia to miejmy nadzeje ze producenci uratuja nasze zycie i kolejnych czesci nie zrobia.....

MeRLiN_4

zgadzam się, to już totalna żenada, może wcześniejsze części mnie trochę poruszyły, ale ta była taka schematyczna, że już nie wiedziałam śmiać się ,czy płakać...(ze śmiechu chyba tylko;)

Wiliam

Blaszka, musze się przyznać bez bicia ze Pasji.... nie widzialem :P ale obiecuje popraw i nadrobie to, a jak juz to naprawie potrudze sie i napisze cos :) Pozdrawiam :P T.B.