PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=521898}
5,2 1,8 tys. ocen
5,2 10 1 1825
5,5 2 krytyków
Outpost: Black Sun
powrót do forum filmu Outpost: Black Sun

Albo raczej że powstało w takiej formie. Pierwsza część rzecz jasna w moim odczuciu była rewelacyjna, a druga? No cóż już po pierwszych 3 minutach filmu miałem nadzieję że główna bohaterka zginie szybko, bo była tak denerwująca. Niestety tak się nie stało. Zginął całkowicie mroczny klimat pierwszej części. Dobrym pomysłem byłoby to że niemieccy żołnierze strzegą tylko tajemnicy bunkra, ale pomysł z odrodzeniem trzeciej rzeszy to całkowita moim zdaniem porażka. A już całkowitym przegięciem pały był koleś na końcu filmu, który strzelał z palców prądem niczym Imperator Palpatine w Gwiezdnych Wojnach. Mam nadzieję że część trzecia skończy się tylko i wyłącznie na pomyśle, a nie na realizacji.

ocenił(a) film na 5
Sanderus

SPOILER
Mnie ponadto zastanowiło:
- współczesne wojsko dysponowało urządzeniem wysyłającym impuls, który niszczył pole umożliwiające faszystom istnienie (nazwijmy to "pole-zombi"). Dlaczego nie użyli tych impulsów najpierw na granicy pola-zombi i nie przesuwali się w kierunku epicnetrum? - tylko jak idioci strzelali do nieśmiertelnych?
- skoro bomba nic nie zrobiła głównej bohaterce - na najpłytszym poziomie bunkra - to jak miała zniszczym urządzenie, które było dużo głębiej?

Na takich filmach chyba powinno się wyłączyć myślenie.