Fajne animu, background ładnie zakreślony. Nie trzeba oglądać serialu, aby coś wiedzieć. Chwilami śmiechowe, a bohaterowie zawsze mają czas na przemowy (zresztą to jest dość typowe dla animu, a dla shounenów szczególnie), szczególnie w czasie walki. =)
Co mi nie podeszło to efekty 3D i muzyka podczas napisów końcowych. Na końcu jest dodatkowa scena, więc warto zostać.
Siemka Spojler, możesz mi spojlerowo napisać jak wyglądało ostatnie 15 min filmu? xD Niestety musiałem wyjść z kina a film nawet długi, no to skończyłem na scenie że Ainz przybywa z armią bo okazało się że jednak żyje no szok. xD Domyślam się jak się film skończył, i raczej nie było wielkiego zwrotu akcji? Było coś tam ciekawego znaczącego? Pozdro.
Spoiler: Nie wiem, czy dobrze ustawię chronologię, ale w skrócie to wraca, wygrywają tam, wracają do stolicy, gdzie ta mała z łukiem robi przemówienie, są tam jacyś wyznawcy króla magii, jest scena, że ten książe blondas ugaduje się z tym gościem demonem w czerwonym garniturze i wychodzi na to, że ten demon jest od króla magii i w ogóle będą chcieli chyba wywołać wojnę, gdzie ta narwana paladynka może być jakimś zapalnikiem, bo mówią o tym, aby zostawić ją przy życiu. Jakoś tak to było. Potem napisy i scena po napisach - król magii i pokojówka wracają powozem, coś tam gadają, że polubiła się z tą małą z łukiem i chyba on pyta, czy nikt nie pytał o jego super przedmioty i tyle.