Jak na taki budżet to moim zdaniem wyszła kicha,brakowało Johnny Deppa który w takich filmach fantasy jest mega mocny i to chyba przyzna każdy, do tego nie wiem jak wy ale mnie rozwaliły legginsy :I W tym wieku takie kreacje?No sorry ale z takim budżetem zrobić taki film to trochę wstyd ale dzieciom powinien się spodobać jak i ludziom lubiącym efekty 3D ode mnie 5/10.Byłoby może troszkę wyżej gdyby budżet tak nie szczypał w oczy. Pozdrawiam
Strata pieniędzy, lepiej trzeba było te miliony przeznaczyć na głodujących ludzi lub pomoc zwierzętom:/ 

Deppowi się nie dziwie że tu nie chciał zagrać...
Jak dla mnie film jest słaby fabularnie, ale w sumie Depp wybiera coraz słabsze fabularnie filmy. Jednak moim zdaniem występ w tym filmie zaszkodziłby mu.
ja tam nie wiem , ale jakoś specjalnie nie widział bym deppa w tym filmie... jakoś mi nie pasuje...]
On grał w podobnych produkcjach, ale moim zdaniem dużo lepszych od tego. Choć np parnassus też mi się zabardzo nie podobał.
Chyba nie chciałby gdyż był przecież przymierzany ale pewnie zrezygnował bo miał inne produkcje już zahaczone na ten rok,choć patrząc się na budżet dziwi mnie że jednak się nie skusił.
Moim zdaniem Deep bardzo by się nadał, świetnie wychodzi mu pozorowanie, jawne udawanie i wychodzenie z opresji :) ale dla niego potrzeba by było podrasować scenariusz, bo wywindowanie humoru paru scen i sklecenie w całosć niedociągnieć fabuły sprawiłoby jak dla mnie, że film zyskał by na wartości o 100% A tymczasem, ładna (chylę czoła efektom specjalnym), miła i znośna, ale tylko ot taka sobie bajeczka Szkoda, bo spodobały mi się bajkowe superprodukcje. 
P.S. Choć pomysł na film bardzo orginalny - co nieczęsto się dziś zdarza....