Film jak dla mnie świetny. Dawno nie widziałam tak dobrego filmu o podobnej tematyce z równie nieskazitelną grą aktorską. Ukazanie relacji pomiędzy dziewczętami oraz panną G naprawdę wyśmienite. Na pewno jeszcze kilka razy obejrzę. POLECAM !!!
10/10. Jeden z lepszych filmów, jakie widziałam. Siedziałam jak zaczarowana - magiczny nastrój, świetna historia i ta muzyka... Poezja.
to prawda ale niestety mało kto zauważa w tym filmie treść :) Eve zagrała wyśmienicie sceny w miasteczku na zakupach poezja :D
Myślicie, że zgodzi się jak ją poproszę o rękę ?? ;P
To prawda - Eve po prostu genialna ^^
#Markin, co do tej sceny w miasteczku - to była jedyna scena w której zachowania Eve nie do końca zrozumiałam. Być może odpowiedź jest prosta, a szukam za daleko ;) Ale możesz mi wytłumaczyć tę scenę? Byłabym bardzo wdzięczna.
Moim zdaniem w ten sposób przedstawione były tytułowe pęknięcia w psychice Miss G. Pewien rodzaj agorafobii ,lęku społecznego .Nie jest w stanie funkcjonować samodzielnie poza murami szkoły. Gdy wchodzi do sklepu jest tak przejęta tym że opuściła szkołę , bierze też dodatkowe ciastko dla Fiammy, aby ją wyróżnić a ten pomysł przyszedł jej w ostatniej chwili,gdy monety upadają jest tak rozchwiana psychicznie dlatego, że coś nie idzie zgodnie z planem i tym że mężczyźni na nią patrzą których w szkole nie było (pokazany był jedynie pastor) .
#Ikaonek, dziękuję za odpowiedź. Twoje wytłumaczenie doskonale wkomponowało mi się w całość i teraz reszta nabrała większego sensu. Świetnie to ujęłaś, tak swoją drogą ;)
dla mnie sceną, której nie mogłam zrozumieć, była ta kiedy miss g. pozwoliła umrzeć fiammie. było to spowodowane lękiem przed tym, że dziewczyna powie komuś co się wydarzyło 'tamtej' nocy? przecież była nią zafascynowana, powinna chcieć uratować ją za wszelką cenę. mógłby ktoś to zinterpretować? :/
Myślę, że to jednak chodziło o ten lęk przed odkryciem, jaka w rzeczywistości jest Miss G. Wiedziała, iż - jeżeli wszyscy dowiedzą się, jaka jest naprawdę - zostanie usunięta ze szkoły (co i tak się stało). Życie tam było jedynym, jakie znała i nie chciała godzić się na zmiany. Wolała wyeliminować zagrożenie.
Też się zgodzę, że scena w miasteczku była genialna. Eve znakomicie pokazała, że szkoła jest jedynym miejscem, gdzie czuję się bezpieczna. Wszystko co poza nią wydaje się gróźne, niebezpieczne, mogące skrzywdzic...
Myslelm ze bedzie to w stylu Piknik pod wiszaca skala,niestety nie-choc klimatem troche przypominal.Mimo wszystko warto obejrzec.