Pęknięcia

Cracks
2009
7,1 22 tys. ocen
7,1 10 1 22351
5,7 7 krytyków
Pęknięcia
powrót do forum filmu Pęknięcia

8/10

ocenił(a) film na 8

Film o niepowtarzalnym klimacie! Jak dla mnie mocna 8.
Jednak... Jak dla mnie kilka niezrozumiałych i odbiegających od norm scen i zachowań. Może mi ktoś tylko wytłumaczyć jedną rzecz? Co miała oznaczać scena kiedy panna G dotyka pijaną, niczego nieświadomą Fiamme? Jaki w tym cel panny G?

kamisiaw18

Sceny odbiegające od norm są dlatego, że Panna G jest osobą odbiegającą od normy. Prawdopodobnie na coś choruje, wmówiła sobie podróże, to, ze widziała i przeżyła wiele przygód, a tak naprawdę całe życie spędziła w jednym miejscu. Czuje się tam bezpiecznie. Gdziekolwiek indziej czuje zagrożenie, widzimy to chociażby w scenie w sklepie. Cel ma taki, że Fiamme jest jej ulubienicą, jest nią zafascynowana i chce się do niej zbliżyć. Po tej scenie możemy stwierdzić, że Panna G gustuje w kobietach.

Bloodshake

Dokładnie - zgadzam się z Bloodshake! Uważam, że Panna G wykreowała siebie - całą swoją charyzmę i postać dla dziewczynek, by mogły się nią zafascynować. Żyła tylko swoją fantazją i nauczaniem skoków. W głębi zaś cierpiała na poważne zaburzenia osobowości i paranoję nad którą straciła całkiem kontrolę, gdy pojawiła się Fiamme. Zakochała się w niej bez pamięci. Uczucie to opętało jej umysł co doprowadziło do tragicznych wydarzeń. Sądzę, iż po części chciała być taka jak Fiamme (odważna, pewna siebie) i stąd wynikła jej chora fascynacja. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
kamisiaw18

Dziękuję za odpowiedzi:)!