Pęknięcia

Cracks
2009
7,1 22 tys. ocen
7,1 10 1 22351
5,7 7 krytyków
Pęknięcia
powrót do forum filmu Pęknięcia

Dlaczego?

ocenił(a) film na 7

Dlaczego Panna G jej nie pomogła?

ocenił(a) film na 6
maciek31

Bo była psycholem...

ocenił(a) film na 7
anne_ania

ale byla tez biedna i samotna

ocenił(a) film na 6
maciek31

To nie powód by innych zabijać...tylko lepiej to zmienić...jak się nie umiało zmienić życia to nie powinno się innych w to mieszać.

ocenił(a) film na 8
maciek31

Jak to dlaczego? Dziewczyna chciała ujawnić jej pedofilsko-homoseksualne skłonności, a to raczej nie pomogłoby jej w karierze. Choć ostatecznie okazało się, że sprawę zamieciono pod dywan.

użytkownik usunięty
Cyrylla

hehe jak to wali lewactwem z 21 wieku takie pelo czy sld czy inne swetru heheh

ocenił(a) film na 8

Nie wiem, czy mnie źle nie zrozumiałeś :) W żadnym wypadku nie popieram zachowania bohaterki, ale jej pobudki były oczywiste. A zachowanie dyrekcji obrzydliwe.

ocenił(a) film na 10
Cyrylla

Ona nie miała pedofilsko-homoseksualnych skłonności! Ona była zafascynowana Fiammą, jej udanym życiem (z mężczyzną;)), chciała ja podziwiać, karmić się jej życiem, którego tak bardzo ona pragnęła... Karmić się Fiammą, którą chciała być ;) jej pewnością siebie W NORMALNYM REALNYM ŻYCIU - Panna G myślała, że gdyby one razem uciekły czy coś, to dzięki akceptacji i podziwowi Fiammy przełamałaby te lody swojej psychiki i żyłaby tak jak ona... ;)

maciek31

miss G za bardzo bala sie zdemaskowania, ciagle chciala uchodzic w oczach dziewczat za swiatowa kobiete, wielka podrozniczke, ich ukochany wzor do nasladowania. a ze nie udalo jej sie zostac ani przyjaciolka ani kochanka Fiammy (dzieki czemu, jak myslala, uniknelaby kompromitacji) wolala zabic niz stacic swoje fantazje. po prostu, przebywajac od dziecka w murach internatu, nigdy nie dorosla.

ocenił(a) film na 7
anxiety2101

Dawno pisałaś, ale całkowicie się zgadzam. Ta dziewczyna wręcz przypominałaby o jej porażce, a ona miała takie problemy psychiczne, że nie dałaby sobie z tym rady, była w środku jak małe dziecko łaknące akceptacji, nie chciała, by dziewczyny przestały ją wielbić, chciała nadal być tą światową, mamić je swoimi fantazjami o wspaniałym życiu, jakiego nie miała. No i złość, że dziewczyna ją odrzuciła.

ocenił(a) film na 7
maciek31

zgadzam się z osobami wyżej. Po 1 Panna G była psychiczna, po 2 bała się zdemaskowania, po 3 Fiamma jej nie kochała ani lubiła i G nie mogła tego znieść. Przynajmniej ja to tak interpretuję.

maciek31

zazdrościła jej, że to wszystko co ona chciałaby mieć a się boi po to sięgnąć w tak naturalny sposób posiada właśnie Fiamma, Fiamma była taką osobą którą do pasji/bólu pożądała być Panna G. Wolała być ona jedyna a nie żeby Fiamma w ogóle istniała. Jej lęki do świata zewnętrznego ukazane zostały w czasie wyprawy do centrum miasta po zakupy. Stany paniki, zaniki pamięci to wynik lęków, stresu a jednak wśród dziewczyn mieniła się jako światowa osoba. Jak się okazało wyczytana w powieściach.

maciek31

To proste - była osobą zaburzoną i pogrążoną w świecie swoich fantazji, a demaskacja, jaka groziła jej ze strony Fiammy pogłębiła stan, w jakim G. się znajdowała od dawna.