Pęknięcia

Cracks
2009
7,1 22 tys. ocen
7,1 10 1 22351
5,7 7 krytyków
Pęknięcia
powrót do forum filmu Pęknięcia

Sam w film w sobie nie jest zły, miło się ogląda. WIĘKSZOŚĆ aktorek zagrała zjawiskowo poza
jedną... A chodzi mi o Evę Green. Ta kobieta ma 168 cm a w filmie wygląda jakby miała co najmniej
z 185 cm. W ogóle zagrała to tak jak grają stare babcie, a przecież ona jest jeszcze młoda.

ocenił(a) film na 10
angelika11455

Twoje zarzuty do postaci Evy są niewiarygodnie głupie (chciałam się powstrzymać, ale nie dałam rady, wybacz), nie mniej jednak może uda mi się wyjaśnić parę elementów:
1. Dlaczego Eva jest wyższa niż w rzeczywistości? Chyba nie znajdziemy w filmie sceny, podczas której Eva nie miałaby butów na obcasie. A wiadomo, że one dodają trochę centymetrów wzrostu. Magia!
Dlaczego wykorzystano taki zabieg? Eva grała nauczycielkę grupy 12-15-latek, gdyby była od nich niższa, wyglądałaby niepoważnie. Tutaj różnica między nią a dziewczynami miała zostać zaznaczona.
2. Mogłabyś rozwinąć pojęcie "zagrała jak stare babcie"? Przypominam, że akcja "Cracks" osadzona jest w latach 30. Stąd jej charakteryzacja, stroje i akcent. Stąd także jej gra. Eva opowiadała o tym w wielu wywiadach, radzę sobie pooglądać.

PS
Mała rada na przyszłość: jeśli chcesz robić z siebie wielkiego krytyka, to albo dojrzej, albo postaraj się dowiedzieć więcej o filmie. Czepianie się o byle co nie sprawi, że ludzie będą traktować Cię poważnie.

ocenił(a) film na 7
Nika4321

Dziękuję za wyrażenie swojej opinii na moim nowym temacie. Dziękuję za krytykowanie mojej opinii o tym filmie. Dziękuję za poświęcony czas na odpisanie mi. Dziękuję za podanie argumentów, które mogą mną wstrząsnąć, aby mnie przekonać, że Eva Green zagrała dobrze.

DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO I DO POPISANIA :)