Nie ma co oglądać. Człowiek zaczyna oglądać ten film, bo myśli, że coś się wydarzy.
Tymczasem akcja się nie rozwija. Bezsensowny, o niczym nie mówiący. Żal.pl Po co ktoś
robi filmy, których nikt nie chce oglądać? Nie polecam 0/10
Wiesz moze lepiej przeżuć sie na jakies glupie komedie romantyczne tam sie dopiero dzieje ......co za akcja.....;/ to raczej jest Twoj poziom...
Komedie romantyczne to zapewne Twoja działka, ponieważ są na Twoim niskim poziomie intelektualnym. Oglądałam wiele dobrych filmów, ten zapewne do nich nie należy. Poza tym każdy ma prawo wyrazić swoją opinię na temat filmu. Oczywiście masz za niski poziom, by dać komentarz do filmu, wolisz zabawiać się w pisanie dziecinnych, nic nie wnoszących komentarzy na temat innych użytkowników. To dopiero nazywa się niski poziom.
dla mnie to ty jestes na niskim poziomie intelektualnym uzywajac takich stwierdzen jak np "żal.pl"i gdybys byla madrzejsza niepisalabys "Po co ktoś
robi filmy, których nikt nie chce oglądać? Nie polecam 0/10" a przyjrzyj sie ocenie filmu... ilosci oddanych glosow...
"Nie pisałabyś" pisze się rozdzielnie. Szkoda komentować Twoje posty. Tylko głupcy podążają za tłumem: nie wystawiasz oceny sam, tylko patrzysz na to, co robią inni? Co z Tobą człowieku? Sam sobie wystawiasz ocenę, mam nadzieję, że domyślisz się jaką. To nie jest miejsce na takie dyskusje.
Czytaj ze zrozumieniem... nie chodzi o moja ocene tylko chodzi o to że napisalas iz nikt tego nie chce ogladac co jest nieprawda wystarczy spojrzec na ilosc oddanych glosow i ocene gołym okiem widać że film cieszy sie powodzeniem . Po drugie skoro już piszesz komentarz to przynajmniej uzasadnij dlaczego uważasz że film jest beznadziejny. "Bezsensowny, o niczym nie mówiący" To moze jestes zbyt mało dojrzała skoro nie zrozumialas go i nie wysnułaś żadnych głebszych refleksji. Twoja odczucia zostały wyrażona za pomocą kilku slow nie do końca komplementarnych .Zarzucasz komuś brak subiektywizmu czyli obiektywizm??? To ma być wada? I bede się irytować bo postawilas ocene 1 niepodajac ani jednego sensownego argumentu.
Ta prosta historia mnie po prostu nie urzekła. Nauczycielka, która jest autorytetem dziewczynek w zamkniętej szkole – norma: ideał wolności i szaleństwa, o których każda z nich marzy. Odkrycie przez nowo przybyłą dziewczynkę, że świat nauczycielki jest wyidealizowany, a ona sama jest jakąś obłąkaną histeryczką mającą skłonności lesbijskie – też nic nowego. No i końcówka, lęk przed odkryciem prawdy przez innych, brak udzielenia pomocy biednej nastolatce i jej śmierć. Ot cały film. Może przesadziłam, że nikt nie chce oglądać takich filmów. Niektórym jak widać się podoba. Jednak każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Dziękuję za burzliwą dyskusję. Oby takich więcej na filmwebie;)
Jak to nikt. Co też Waćpanna plecie. Ja bardzo chcę ten film obejrzeć.
Proszę więcej nie błaznować
Pozdrawiam serdecznie
To, że Tobie nie odpowiada tego typu klimat w filmie nie oznacza, że był zły. Bardzo dobra gra aktorska, dość ciekawa fabuła, ciekawe rozwinięcie... z końcówką trochę gorzej, ponieważ przewidywalna. Ocena i ilość oddających głos jest wysoka, więc niestety ale farmazonisz pisząc, że nikt nie chce oglądać takich filmów. Oceniasz na 0? To ciekawe na jaką notę zasługuje wg Ciebie np american pie 764284 ....
Ok, niektórzy chcą oglądać takie filmy, nie skomentuję kto - każdy się domyśli;) Co do American Pie 764284 gorąco Ci polecam, myślę, że wpadnie Ci do gustu, jeśli dożyjesz tych hitów. Będę mimo wszystko 3mac kciuki i wierzyć w Ciebie. Pozdrawiam!
Oh, ale ja bardzo ciekawa jestem kto, zdradź mi ten sekret ;) i widzisz ...potrafisz być tylko szydercza, zasłaniasz tym samym swój brak logicznych argumentów dlaczego film był beznadziejny wg Ciebie. Wchodząc na Twój profil nie da się ukryć , że masz dobry gust filmowy, więc nie ma się czego przyczepić, aczkolwiek to dziwne, że nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na to, że nie masz racji ;) w filmie nie chodzi tylko o to by mówił o czymś.
Każdy ma swoje racje i w tym tkwi sęk. Wyżej podałam już argumenty dlaczego film był dla mnie słaby.
Bezsensowny? O niczym nie mówiący? Chyba oglądałyśmy inny film. O ile jestem w stanie zrozumieć, że film nie każdemu może przypaść do gustu ale błagam Cię 0/10..... Trzeba być chyba ślepym, żeby nie zauważyć w nim totalnie nic.... Film miał genialny klimat, był świetnie zagrany.Miał wstęp rozwinięcie i zakończenie. Muzyka przecudowana... Słuchałam aż do końca napisów końcowych. Doskonałe kreacje dziewcząt i Evy.
Spoiler:
Jeśli chodzi o Evę to był to przykład świetnie ukazanego portretu psychologicznego osoby żyjącej w tzw "schemacie", który daje poczucie bezpieczeństwa. Natomiast wszystko co toczy się poza nim przeraża. Eva w szkole jest od samego początku- najpierw jako uczennica, później nauczycielka. Wśród swoich podopiecznych traktujących ją jak autorytet kreuje się na osobę przebojową, podróżującą, zwiedzającą świat. Znalazła swoje audytorium, które "łyka" to co mówi i przed którymi może ukryć swoją paranoję, ale gdy rozgryza ją Fiamma- dziewczyna, która zaznała prawdziwego życia poza murami szkoły wszystko wymyka się spod kontroli i utartego schematu działania.Fiamma nie potrzebuje jej uwagi i uwielbienia- zna swoją wartość, fascynuje Evę swoją inteligencją i odwagą. Tak naprawdę zwykłe wyjście Evy po zakupy poza mury szkoły powoduje, że nie wie jak ma się zachować. Doskonale zagrana scena, kiedy wychodzi do miasta i stale powtarza w głowie listę zakupów. Ostatecznie widząc obcych mężczyzn panikuje bo zawsze przebywała w otoczeniu samych kobiet. Końcówka kiedy już po wydaleniu jej ze szkoły ustawia sobie na półce 5 przedmiotów według zasad tam panujących jest mocna. Doskonały przykład na to, jak bardzo na wpływ niektórych jednostek może mieć rygor i dyscyplina zaznana w dzieciństwie. Jak bardzo życie w zamknięciu potrafi człowieka wyobcować do tego stopnia, że nie potrafi się odnaleźć w innym miejscu.
Całość filmu była magiczna, spodziewałam się czegoś naprawdę dennego. Film znajdował się na moim komputerze już od bardzo dawna i jakoś zawsze ten tytuł omijałam aż do dziś nie wiedząc jaki "kawał" dobrego kina tracę. W czasach kiedy ciężko o naprawdę dobry film ten oceniam na 9 z czystym sumieniem. Osobom, którzy cenią sobie dobrą grę aktorską, przepiękna muzykę, cudowne zdjęcia, i klimat- polecam ! Ja jestem oczarowana.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Doskonałe kino, mistrzowska gra aktorska. Znakomicie zagrana postać przez Evę. Całość filmu, klimat jaki tam panuje, przenosi widza jakby do innego świata. Przez cały film czuć różnorodne emocje i uczucia, takie jak, pasja, namiętność, marzenia, dyscyplina, strach. Może i nie ma w tym filmie jakiejś super akcji, ale to właśnie czyni ten film wyjątkowym. Oczywiście dla tych, którzy potrafią dostrzec piękno takich filmów. Zdecydowanie 9/10. Pozdrawiam.
Według mnie film jest rewelacyjny. Moim skromnym zdaniem to zależy od gustu, a o gustach się nie dyskutuje :) I z pewnością zgadzam się z djfabio. Genialna gra aktorska i klimat. Ta historia zdecydowanie do mnie przemawia :) Pozdrawiam
Film jak dla mnie jest fascynujący. Może nie jest rewelacyjny, jednak potrafi zahipnotyzować człowieka swoim klimatem, fabułą oraz muzyką. Gra aktorska jak dla mnie świetna, każdy szczegół ma w tym filmie połączenie z większym wątkiem, który opowiada przepiękną aczkolwiek smutną historię dziewczyn, kobiet.
Z czystym sumieniem oceniam ten film na 8