Płytko pod ziemią

Shallow Ground
2004
4,6 1,8 tys. ocen
4,6 10 1 1766
2,0 2 krytyków
Płytko pod ziemią
powrót do forum filmu Płytko pod ziemią

Pomysł na film może i dobry, ale wykonanie beznadziejne. Krew, która na początku może i szokowała, potem już tylko nudziła. Uwaga, bo dalej spoilery.
Film jest ogólnie rzecz biorąc bez sensu. Skoro ten zakrwawiony chłopak to uosobienie wszystkich zamordowanych osób, to dlaczego łaził nago po lesie, a potem siedział w tym pokoju i krwawił, zamiast pójść prosto do domu tej baby i ją zalatwić? Motywy samej morderczyni były przedstawione tylko za pomocą paru artykułów na ścianie, z których nawet nie dało się nic wyczytać. Wyłazi też niski budżet - w którymś momencie ktoś mówi, że "to" dzieje się na całym świecie (czyli rozumiem, że chodzi o mszczących się zakrwawionych ludzi), ale pokazano tylko dwie sytuacje. W zasadzie podobała mi się tylko jedna scena - kiedy facet rozmawia przez telefon i wszystko wydaje się normalne, a potem zauważamy, że ma zakrwawione ręce, a w tle jest przykuty do ogrodzenia człowiek.
Ogólnie uważam, że w tym filmie nie ma praktycznie nic ciekawego, a oglądanie go było stratą czasu.

piyoko

ze opisu widac ze "ciekawy" film. Klient przyszedl zakrwawiony na posterunek odkryli ze byla to krew 3 nastolatek i dali mu wyjsc :D czy uciec :D hahaha

ocenił(a) film na 4
piyoko

Film mnie zawiódł tak jak i Ciebie, jednak dnoooo, to za duże słowo. Ja określił bym go jako słaby, ale widziałem już wiele znacznie gorszych horrorów.
Fakt, że fabuła nie trzyma się kupy. Fakt, że film nie trzyma klimatu, a od połowy jest już nudny. Jednak umorusany w krwi chłopak wyszedł im fajnie, a charakteryzacja (np. ofiar na stryszku babuni) jest na dobrym poziomie.
Moja nota - poniżej oczekiwań.
Pozdro.