PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=478457}
4,3 5,6 tys. ocen
4,3 10 1 5552
3,0 6 krytyków
Paintball
powrót do forum filmu Paintball

Zauważyłem że podczas jak baba zabiła jakąś inną babę maczetą i zza krzaków wychodzi jej mąż (tej zabitej) i lecą niezłe przekleństwa po polsku mniej więcej: "Coś ty k***o zrobiła!" - i to nie jest lektor
Nawet później nazywają tego męża polakiem.

Fajnie że w nawet tak mało znanym filmie pojawił się polak zamiast jakiegoś ruska czy niemca

ocenił(a) film na 5
Valeriusz

Mówił po polsku ale z dziwnym akcentem :D
Film obejrzem bo REC był świetny, na tym filmie się zawiodłem szczególnie idiotyczną końcówką

ocenił(a) film na 5
kamilll3

Zaiste - do połowy film całkiem nieźle się oglądało, później to już raczej kaszana ;/

użytkownik usunięty
kamilll3

to prawda , ten polak chyba duż przebywał z naszymi toważyszami znad Wołgi bo akcent miał mocno rosyjski.

ocenił(a) film na 4
Valeriusz

dla mnie był to jeden z nielicznych plusow tego filmu :P

ocenił(a) film na 2
Valeriusz

Też z początku brałem go za polaka, ale akcent Ruski... Po za tym, gdyby polakowi zabili żonę to po wyżynałby tam i zielonych i pomarańczowych i tych psycholi którzy wykładali kasę oraz nie dałby się złapać jak pierwsza lepsza ciota.

Zakerr

Ja tam miałam zaskoczke jak usłyszałam polski :) Raczej wyraźnie, gdy obezwładnili go dwa razy zieloni, krzyczał tak, że ja bynajmniej nie rozumiałam. No ale jednak wyczułam ten "obcy"akcent.

http://www.filmweb.pl/person/Joshua+Zamrycki-831186
Więc nie Rosjanin, ale Amerykanin (ojciec Polak zapewne, nie Rosjanin, który Ja myślę, że nie potrafiłby tak akcentować niektórych słów ;p. Amerykanin z amerykańską wymową - wszystko jasne. Poprosił rodzica/rodziców o pomoc przy dialogach, lub sam zachował umiejętność mówienia w ojcowskim języku. Oczywiście się mogę mylić. Jeżeli kiedyś trafi na dobrą produkcję ludzie zaczną pytać na necie: kim on jest? jakie ma pochodzenie? I będziemy na pewno wiedzieć;)

joka_2

Joshua Zamrocki to Amerykanin ale dziadków ma Polaków. Sporo informacji o sobie podaje na swoim blogu http://www.joshzam.com/about/

Valeriusz

CIĘŻKO BYŁO NIE ZAUWAŻYĆ W SZCZEGÓLNOŚCI JAK GO WYZYWAJĄ KILKUKROTNIE OD PIEP***NYCH POLACZKÓW JESTES BARDZO SPOSTRZEGAWCZY JEŚLI WSZYSTKIE FILMY OGLADASZ Z TAKA UWAGA TO NIC TYLKO POGRATULOWAĆ NAPRAWDE DEBESCIAK Z CIEBIE

ocenił(a) film na 1
Bzium_3

Skoro kolega tak lubi to niech tak ogląda. Inna sprawa jest taka, że ten film obejrzany z uwagą to poracha, że żal mi mojego straconego czasu. Kolega "spostrzegawczy" może przynajmniej coś jeszcze zrobił podczas oglądania i nie stracił całkowicie tego czasu.

użytkownik usunięty
Valeriusz

ale w mordę to porządnie oddał:)

ocenił(a) film na 4

ta ale maczeta dostał

ocenił(a) film na 2
maciej2801

Polaka nie zabijesz takim tanim nożykiem do smarowania chleba.

ocenił(a) film na 7
Valeriusz

Jak ja to na początku usłyszałam to myślałam wręcz, że ktoś z podwórka tak krzyczy ;d hehehe

ocenił(a) film na 4
Valeriusz

Widać jaki mają Hiszpanie szacunek do Polaków. Po ich wypowiedziach na temat tego Polaka i jak go ten David zadźgał maczetą. I to nie jest wcale plus dla filmu.

Musicxd

Tu nie o szacunek chodzi tylko o to jak nas postrzegają obcokrajowcy (tutaj Hiszpanie), przykre, ale cóż skądś pomysł wzięli ... :-/

ocenił(a) film na 2
Ryoga

Nie zdziwiłbym się gdyby akcja tak naprawdę rozgrywała się w Rosji. Ale jakoś nas źle nie postrzegli - W końcu nie przedstawili nas jako morderców tylko jako ofiary. Sęk w tym że tak naprawdę to Polak by najlepiej przetrwał a nie banda ciotek z Paintball-a.

ocenił(a) film na 4
kubixer11

Właśnie źle postrzegali - jako słabe ofiary, takich, którymi można pomiatać.

ocenił(a) film na 4
Ryoga

Pewnie przez polityków.

ocenił(a) film na 2
Musicxd

Próba obrażenia polaków - Jednak kiepsko im to wyszło bo każdy wie że po takiej akcji (zabiciu żony) Polak wykręciłby łeb im wszystkim.

ocenił(a) film na 4
kubixer11

Nom ;) Polak zrobiłby to lepiej niż nie jeden Schwarzenegger ;)

ocenił(a) film na 4
kubixer11

Chyba że nie darzył zbyt wielką miłością swej ślubnej.

ocenił(a) film na 2
LeoRex

ty, ale może to nie była jego żona, oni tylko twierdzili, że to żona, on nic takiego chyba nie mówił, może to tylko była teściowa :D
ale to nie zmienia faktu, że prawdziwy Polak zrobiłby im z dupy jesień średniowiecza