PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652832}
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12400
5,3 3 krytyków
Nadprzyrodzony pakt
powrót do forum filmu Pakt

DNO!!!

ocenił(a) film na 1

Mialem wylaczyc juz po 15min ale jednak na sile doogladalem i zaluje. Strata czasu, ten film to porazka!! Widze po komentararzach ze tylko dziewczyna sie podoba... wiec nie musze komentowac dlaczego :) nie polecam! MEGA GNIOT!

ocenił(a) film na 3
nookepl

popieram, film klasy B, 10 minut filmu nadaje się do oglądnięcia ;) jak sie wszystko okazuje, resztato bazowanie na mieszanych uczuciach widza znudzenie/ poirytowanie. Lipa lipa i jeszcze raz rdza.

ocenił(a) film na 1
tomek18011988

dokladnie, ten kto duzo filmow oglada a w szczegolnosci takiego gatunku to wie o czym mowi :) kiedys to byly dobre filmy gdzie bylo napiecie duze strach... w tym filmie tego nie ma... no chyba ze ktos oglada raz na rok film tego gatunku albo i rzadziej to moze go zaskoczyc :) ale nie dla kogos kto oglada codziennie cos :)

ocenił(a) film na 8
nookepl

To może pan troll poda jakieś ciekawe horrory? Mam ponad 500 oglądniętych i ten był całkiem całkiem.
Po pierwsze nie mam racji bo film dobry.
Po drugie jestem facetem i mi się podoba.
Po trzecie oglądam kilka horrorów w tygodniu.
Po czwarte jak taki film jak demony można wyżej ocenić od tego filmu panie znawco od gatunku?

ocenił(a) film na 1
polak1989

Po pierwsze raczej nie jestes w takim razie facetem lub masz strasznie zrabany gust :)
Po drugie gdybys ogladal naprawde konkretne filmy i dostrzegal rzeczy ktore naprawde byly glupie w tym filmie to bys wiedzial o co mi chodzi.
Po 3 widocznie demony zaslugiwaly na wyzsza ocene za produkcje niz ta...
Po 4 przytajac wasnie jedna scene po ktorej mialem wylaczyc film byla pierwsza nieracjonalna scena, jak juz sie robi film to trzeba go zrobic dobrze... a nie liczyc na to ze widz czegos sie nie dopatrzy i nie doczepi... moze to za bardzo sie tego przyczepilem ale strasznie czasem jestem wyczulony jak widze cos glupiego... a mianowice jak ta laska sie skaleczyla w stope tym szklem to zamiast isc jakos opatrzyc to tak siedziala z taka otwarta rana a krew sobie fajnie lala... ciekawe czy tez tak bys sobie siedzial i zamiast opatrzec ogladalabys i przygladal sie zdjeciu jakiemus :D to tylko glupi szczegol ale po tym juz chcialem wylaczyc film... ale zmusilem sie na sile doogladac do konca bo liczylem wlasnie na jakas ciekawa historie, no niestety rozczarowalem sie.. jesli ktos doaje taki film do gatunku horro to powinno byc chociaz cos strasznego.... w tym filmie straszna to byla glupota rezysera jedynie.

ocenił(a) film na 8
nookepl

A ciekawych/strasznych horrorów i tak nie podałeś

nookepl

ja nie pamiętam kiedy ostatnio opatrzyłem sobie ranę, a napewno nie taką jaką ta laska sobie zrobiła :-) i kto tu jest facetem hah :D Film po 40 minutach całkiem w porządku

ocenił(a) film na 6
nookepl

wytrzymałem pół godziny...nie działo się dosłownie nic a potem był śmiech na sali (scena kiedy coś ją wywraca) ,obejrzę potem jak się będę baaaardzo nudził

ocenił(a) film na 6
kamil665544

nie miałem racji,potem był bardzo dobry film ,tylko...
1. jak Judaszowi udało się tak długo przeżyć w ukryciu ?
2.jak się ma tytuł filmu do fabuły ?
3.czyje oko jest na końcu ?

ocenił(a) film na 5
kamil665544

Przezyl tyle czasu w ukryciu, gdyz na tym zapewne polegal tytulowy "pakt" - matka bohaterki go ukrywala i karmila :)
Pewnie wzamian za to "przechowywanie" ten psychol nie skrzywdzil (SWOICH?) dzieci i innych kobiet - bo jak wynika z koncowki byl on ojcem glownej bohaterki.
( choc nie jestem pewna czy jej matka biologiczna nie byla ta zamordowana kobieta, bo niby dlaczego glowna bohaterka miala z nia taki "kontakt" i nosila jej krzyz? poza tym, kiedy ukazala jej sie w tym pokoju, byla do niej bardzo podobna!)

Czyje bylo oko to juz chyba tylko wlasciciel oka wie :P moze nie byl tam sam? :)

Mnie dziwne wydalo sie jedynie, ze zmarla matka,pokazana w trumnie, byla tak stara, siwa - babuszka, na zdjeciu w kosciele bylo widac wyraznie, ze z bratem sa w podobnym wieku - nie pamietam jaki wiek podano w metrykach?- ale gostek wygladal zdecydowanie zbyt "mlodo" jak na kogos ... starego???

ocenił(a) film na 6
CoJaTuRobie

też to zauważyłem ,coś mi się zdaje że w tym filmie jest pełno błędów :D

ocenił(a) film na 5
kamil665544

sadze, ze to wcale nie sa bledy, a wlasnie sek w tym, iz moze nie bylo on "czlowiekiem" do... yyy... konca? ha ha :P
Moze nie mogla go zabic? I dlatego to oko na koncu... moze dlatego matka zamiast sie go "pozbyc" ukrywala go?
Takie moje luzne dywagacje...

ocenił(a) film na 9
CoJaTuRobie

ja z tego co pamietam to Judas byl mlodszym bratem tej rzekomej matki Annie- (jest taka scena jak Annie znajduje zdjecie swojej rzekomej matki i Judasa jako dzieci- on wydaje sie mniejszy na tym zdjeciu), wiec nie dziwi mnie ze byla ona pokazana jako starsza kobieta.

Rzekoma matka- napisalam tak, bo uwaza ze prawdziwa matka Annie byla ta kobieta ktora jako pierwsza zamrodowal Judas- po ktorej Annie nosila krzyzyk i z ktora miala ten wyjatkowy kontakt (np. jej sie wlasnie ukazywala)- co tez jakos na poczatku bylo wspomniane- ze matke i dziecko zawsze laczy wyjatkowa wiez. dla mnie ten film to cos w klimatach Hitchcocka- takie kino dosc mroczne, duzo niuansow -trzeba czytac miedzy dialogami, sporo sie dopiero na sam koniec okazuje. Fanom rozlewu krwi, flakow i prostego/jasnego przekazu raczej sie nie spodoba i zanudzi. Chociaz na poaczatku jak zaczelam ogladac to pierwsze 30 minut myslalam co to jest kuzwa za szmira?? a na koniec mega zaskoczenie :) Film jest super.

ocenił(a) film na 1
nookepl

szmira jakich mało.

nookepl

marudzicie. Dobry horror. Nie najlepszy ale tez nie najgorszy

ocenił(a) film na 9
nookepl

Mi sie osobiscie film podobal (nie aktorka bo jestem dziewczyna). Trzymal w napieciu i mogl przestraszyc oczywiscie o ile ogladasz horrory w nocy.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

no wlasnie widze ze prawie tylko dizewczyny uwazaja ten film za trzymajacy w napieciu lub nie najgorszy... :) no moze dla dziewczyn o bardzo bardzo slabych nerwach to moze byc jakis strach :) ale tak to wielka klapa... oby wiecej juz takich filmow nie krecili...

ocenił(a) film na 9
nookepl

Ciezko mnie przestraszyc. Malo horrorow uwazam za strasznych, ale tez nie o to chodzi. Obejrzalam 407 (tyle pamietam i ocenilam) horrorow. Naprawde niektore byly tak badziewne ze kilka razy do nich podchodzilam i nie dalam rady ogladac. Niestety mam taka zasade ze ogladam wszystkie filmy do konca. niewazne jaki to film.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

no ja tez mam taka zasade i staram sie jej nie lamac... czasem pozniej zaluje no ale jesli mam ocenic film to powinienem doogladac do konca, chyba ze juz od poczatku bedzie caly czas beznadziejny to rezygnuje, tak mi sie zdarzylo z jednym filmem o ile pamietam :) tego gniota nigdy nie zapomne :)

ocenił(a) film na 2
diavolo0801

Ja rypię, kompletna strata czasu.

ocenił(a) film na 2
nookepl

Przewidywalność, brak akcji jakiejkolwiek, nudy, nudy i jeszcze raz nudy. Kto ocenił ten film na 6 ?może i dobra historia ale źle opowiedziana. Zaginiona matka - może wróci, gdzieś zabalowała, jasne, a dziecko z opiekunką, zryta matka i dziwna siostra i do tego opętanie w domu, śmiechu warte