Bardzo fajny film na piątkowy luźny wieczór. Nie wiem czego niektórzy oczekują arcydzieła??? Fajne efekty, fajny aktor i fabuła można obejrzeć :)
Zgadzam się z tobą .Wreszcie ktoś kto nie jest zaślepiony fanem oryginału:) Pozdrawiam
kolejne podziękowania, dla kolejnej osoby, która ma mózg i potrafi go użyć. Wcześniej dziękowałem carnage_5.
Ja dałem 9. Jako fan gatunku dostałem to co lubię. Świat przyszłości, efekty, fabułę, dobrą grę aktorską, no i fajne aktorki:)
Pozdrowienia dla tych, którzy nie są oczarowani sterydami Arnolda.
Nie popadaj w skrajność. Stare Total Recal też nie było złe. Nowa wersja, poza drażniącymi mnie kilkoma nonsensami, jest faktycznie o wiele ciekawsza. Dynamiczna akcja, ale nie do przesady. Tak, że widz się nie gubi. Ciekawie pokazany świat przyszłości, a tu coraz trudniej zaskoczyć. Dobra gra aktorska. Niezłe efekty. Niezłe pomysły. Ja dałem 9, ale rozumiem jeszcze jak malkontenci dają 6.
Ci co dają 1-2, to frustraci. :)
Świat przyszłości - ok
efekty - na wysoki poziomie
fajne aktorki - tutaj nawet nie mam co polemizować;)
ale...
fabuła - za dużo nie dorzeczności i im bliżej końca to robi się coraz bardziej naciągana.
gra aktorska - rola tej agentki Lori nie była przeznaczona dla tej aktorki. grała drętwo, nawet nie umiała dobrze pistoletu trzymać; aktorzy grający Cohagena (chodź lubie tego aktora) i Harrego (tego kumpla Douglasa) grali tak sztywno jakby im ktoś widły w cztery litery wsadziła. Nawet Colin (również bardzo lubie tego aktora) nie błysną.
Dałem 5/10, dałbym więcej, ale po prostu miałem o wiele większe oczekiwania od tego filmu (również jako fan gatunku) i się na nim zawiodłem...
Kate Backinsale grająca Seline w serii Underworld, nie umie trzymać broni? Ciekawe spostrzeżenie. Nie wiem, na czym je opierasz, ale to naprawdę ciekawe. Możesz podać jakiś przykład dobrego trzymania broni przez kobietę? Chciałbym porównać.
Jest taka scena, chyba w tym wieżowcu co ich ściga. Jak wyciągała broń to tak jakby wyciągała dezodorant z torebki. Machała w każdą stronę, jakby ta broń była za ciężka. Chwile to trwało, ale rzuciło mi się w oczy. W Underwoldzie jeszcze dawała radę, choć w ostatnim z serii, Przebudzenie też już tak nie błyszczała. To jest tylko moja subiektywna opinia.
Nie chodzi o sterydy tylko o to żeby może nie być oślepionym specyficzną estetyką reżysera oryginału (bo to na prawde świetny reżyser i aż dziwne, że Hollywood dało mu szanse zając sie tak dużymi filmami) oraz faktem, że w filmie grał Arnold.
Przyznam, błyskawiczny awans do czołówki najgłupszych argumentów na FW. Szacun! :D:D:D
Bardzo fajny film z dobrymi efektami specjalnymi, wlasnie taki jakiego oczekiwałem. Ogladalem pierwowzór i uwazam, ze twórcy remaku bardzo dobrze zrobili, ze nie naśladowali filmu z Arnoldem, wierna kopia raczej nie przysporzyła by mu fanów. Oczywiściwe główny wątek dotyczący glównego bohatera zostal zachowany, nie moglo być inaczej, kobieta z trzema piersiami trochę im nie wyszła, ale to szczegół. Najciekawsze sceny wg mnie, to pościg samochodowy, sceny z windami i przeciążenia w windzie, którą podróżowali do Kolonii. Z czystym sercem daję 9, ponieważ ten film absolutnie zasługuje na taką ocenę. Jedyne do czrgo mogę się przyczepić to Farell, widziałbym kogoś innego na jego miejscu, może The Rock, Butler albo Bale.
Nikt nie oczekuje arcydzieła ale ja oczekiwałem rozrywki. Film jest ładny ale to tyle. Jest pełen stereotypów i zapożyczeń z innych filmów, a dodatkowo jest uproszczony do granic możliwości. Jestem fanem filmów sci-fi i akcji, na prawde wiele potrafie wybaczyć ale ani akcja nie była tu dobra ani fabuła nie sprawiała, że zależało mi na bohaterach. Nie mogłem się doczekać końca filmu
Film jest totalnie wtórny i to nie tylko względem Pamięci... a Arnoldem. Teza użyta przez kogoś wyżej o zauroczeniu sterydami Schwarzeneggera to kpina albo brak argumentów. To by raczej odejmowało jeden od oceny tamtego filmu, przynajmniej w moim przypadku. Zgodzę się, że to rozrywka w stylu klipu MTV na jedno popołudnie - szybki montaż, dobre efekty, gwiazdy. Ale takie filmy nie mogą dostawać 8-9, bo i za co? Na pewno nie 1-2, ale 5-6 to właściwa ocena, IMHO.
Nie oglądałem więc się nie wypowiadam :) Kiedy film będzie na dvd lub blue ray ?
Bardzo fajny film. Dobrze poprowadzona fabuła i ogólna widowiskowość to na pewno duże zalety tej produkcji. Jeśli kogoś nudzą wybuchy, sceny walk i pościgi, to niech lepiej sobie odpuści. Mi się bardzo podobało.