PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

8/10

ocenił(a) film na 7

traktując ten film jako osobną produkcję, nie porównując do wersji z 1990, zresztą obie nieco się różnią, otrzymujemy udane kino sci-fi-rozrywkowe, nie wiem skąd tak niskie oceny, może dlatego, że widziałem wersję reżyserską; poza tym podoba mi się w tym filmie wizja przyszłości, rewelacyjna scenografia, świetne zdjęcia; sporo akcji w doborowej obsadzie, nie można się nudzić
Moja ocena: 8/10

Pauleta

Mimo tego, że Pamięć Absolutna stanowi właściwie powtórkę z rozrywki, jaką zafundował nam już parę ładnych lat temu Arnold i opiera się na podobnych założeniach (wredna żona, tajemnicza nieznajoma, pranie mózgu, ruch oporu itp) to jest to jednak zupełnie inny film. Nawet powiem więcej – jest to film, który zaskakuje. Inne są bowiem cele głównego bohatera i sposób ich osiągnięcia. Nie ma więc tu walki o surowce naturalne czy o powietrze, ale o kawałek ziemi (terytorium), którego wskutek pewnych okoliczności zaczyna brakować.
Właściwie wszystko w nim jest ok i nie ma się do czego przyczepić. Jednak, nie wiem czy to ze względu na sentyment jaki mam do pierwowzoru tego filmu czy może jakieś inne są tego przyczyny, ale Pamięć Absolutna z 1990 roku miała wg mnie swój klimat, którego tutaj mi zabrakło.

ocenił(a) film na 6
Pauleta

8/10 to trochę zawyżona ocena (moim zdaniem) ale o gustach się nie dyskutuje. Zgodzę się z Tobą w kwestii świetnej scenografii. Przywodzi mi na myśl "Łowcę androidów". Dorzuciłbym jeszcze bardzo fajne zrealizowane sceny walk. Dla mnie świetna mieszanka SF i kina akcji, w sam raz na zimny jesienny wieczór.