PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

9/10

ocenił(a) film na 10

Film genialny, dość sceptycznie podchodziłem do filmu bo koledzy z forum nic dobrego o nim nie napisali i prawie uwierzyłem w ten bełkot, ale jestem bardzo pozytywnie i miło zaskoczony, takie małe info dla zainteresowanych tym filmem, nie sugerujcie się oceną, bo moim zdaniem ten film zasługuje przynajmniej na 8/10 dawno nie widziałem tak dobrego kina akcji. Odradzam tylko oglądanie na głośnikach z telewizora bo film bardzo dużo straci....

ocenił(a) film na 7
onkyotxnr809

Zgadzam się. Kino rozrywkowe na wysokim poziomie. Więcej takich filmów.

ocenił(a) film na 8
onkyotxnr809

dokładnie.

ocenił(a) film na 4
onkyotxnr809

to nie był bełkot, tylko jesli koledzy z forum ogladali stara wersje to nowa nic nie wnosi a nawet gorzej bo akcja z marsem byla ciekawsza. A jesli ty jako mlody widz uwazasz efekty specjalne za sens filmu to poki co nie zrozumiesz w czym ten film jest beznadziejny. Ten fil to kino rozrywkowe - zgadzam sie, ale na pewno nie na wysokim poziomie (tylko dlatego ze mialo kase). Dla mnie to byla parodia starej wersji.

ocenił(a) film na 4
megakruker

Zgadzam sie.

ocenił(a) film na 10
megakruker

jak bym miał się kierować opiniami takich pseudo krytyków i filozofów jak ty, to pewnie nie obejrzałbym ponad połowy filmów na filmweb....

ocenił(a) film na 4
onkyotxnr809

Szczerze mówiąc to nawet ja nie obejrzałem połowy filmów na filmwebie więc raczej bym ci nie odradzal skoro nic o nich nie wiem. Podziele sie twoim zdaniem z innymi i kiedy wydrukujemy twoją opinię na kartkach to nie omieszkamy podetrzec sobie nią Dup.

ocenił(a) film na 4
megakruker

:) kocham Filmweb

ocenił(a) film na 7
onkyotxnr809

Nie ma to jak kulturalny dialog i otwartość na opinię innych, prawda? Gimbaza górą! Niech żyje chamstwo i zaściankowość.. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
onkyotxnr809

Masz racje jesteśmy pseudo krytykami i się nie znamy na dobrym Z-klasowym kinie.Universal Soldier IV i Total Recall to arcydzieła sztuki filmowej:))Jestem chyba wróżbitą, bo oglądając ten film byłem w stanie, z 10 minutowym wyprzedzeniem przewidzieć dalsze losy bohaterów.

ocenił(a) film na 3
onkyotxnr809

Bełkot? Cc to za argument merytoryczny? Film jest beznadziejny, ale jak ci się podoba to twoje prawo, zastanów się tylko dlaczego ci się podoba, może coś ulepszysz w swoim życiu.

onkyotxnr809

Dla mnie film jest tragiczny, prócz, mimo, że wyśmienitych efektów specjalnych i paru fajnych motywów (kolejka przez ziemię, nie ważne jak absurdalnie to brzmi :D), niewiele ma dodatkowo do zaoferowania. Strasznie cierpiałem oglądając ten film, że aż musiałem cierpienie podzielić na 2 części ;x. Bo już praktycznie usnąłem. Gra aktorska fatalna, fabuła kiepsko przedstawiona, dialogi drętwe. Oryginał jest po stokroć lepszy. Ten może podejść widzom lubujących się w efektach specjalnych, ale każdemu innemu osobnikowi bym odradził ;).

użytkownik usunięty
arkhaor

O! Widzę specjalista się znalazł....
A co niby film, bazujący na poprzednim filmie i powieści Dicka ma nowego wnieść? Postarano się o przedstawienie trochę inaczej fabuły ze względu na to, że dużo pokazano w poprzedniej wersji - a tam gra Schwarzeneggera nie powalała...
Mogę się zgodzić, że nie wykorzystano w pełni budowania wątpliwości głównego bohatera - poprzedni film lepiej to zrobił. Rozmowa odnośnie "konstruktu" i wyobrażeń była ciekawa, uderzano w prawidłowe struny i - osobiście - uważam, że film zasługuje na 8/10. Powieści Dicka mają to do siebie, że każdego uderza co innego i trudno znaleźć wspólny mianownik by stworzyć film "genialny". Zrobiono produkcję typową na "holiłud" więc 8/10 całkowicie zasłużone.

ocenił(a) film na 5
onkyotxnr809

Nie ukrywam, że oglądałam ten film cały czas porównując go do oryginału i niestety przegrał z kretesem. Fabuła strasznie okrojona względem pierwszej wersji, zmiany raczej na gorsze, akcja zawęziła się do jednej wielkiej bijatyki i niekończącej się bieganiny. Męczył mnie ten film i jedyny plus to efekty specjalne, które (co z resztą nie powinno nikogo dziwić) są o niebo lepsze. Przeszkadzała mi też Kate Beckinsale, nie cierpię tej aktorki i moim zdaniem powinni wybrać Diane Kruger, o wiele bardziej by pasowała.