PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Nikt chyba idąc na ten film, nie spodziewał się ambitnego kina. Nastawiłem się na efekciarskie kino akcji i film jak najbardziej spełnił moje oczekiwania. Trzyma w napięciu, efekty na wysokim poziomie, Jessica wymiata, wizja świata może nie jest oryginalna ale świetnie zrealizowana, pomysł na tunel przez jądro ziemi extra. Są czasami momenty dość naiwnie wykonane, no ale, sci-fi często tak ma. Wersja z Arnoldem nigdy mnie nie porwała. Stawiam mocne 7/10.

ocenił(a) film na 4
barton79

jądro ziemi też było efekciarskie a lista błędów przekroczyła listę płac. Ja liczyłem na trochę bardziej ambitne kino a nie zlepek błędów technicznych i fabularnych połączony z fatalną grą aktorską.

ocenił(a) film na 7
barton79

Lepiej się bawiłem na tym filmie niż na Prometeuszu :) Na obydwie panie patrzyłem z wielką przyjemnością.Nawet Colin nie irytował mnie tak jak zwykle.Momentami jest zabawnie.Na przykład Obama na banknotach albo scena z wykrywaczem metali.Naprawdę film ma sporo dobrych momentów.Widać,że twórcy dali by radę zrobić film z "jajem" gdyby księgowi popuścili im trochę cugli.Uważam,że nie zmarnowałem pieniędzy i czasu a to już coś.