Ocena imo jest nieco zaniżona na filmwebie, film zasługuje na te 7, bo jest całkiem niezły w gatunku sci-fi. Nie żałuje ani minuty spędzonej przy tym filmie, świat został bardzo
dobrze przedstawiony, ciekawa historia, lecz jest to produkcja na jeden raz ;)
Trochę kretynizmów mi się rzuciło w oczy, czemu ludzie budują roboty? A nie roboty? Już w owczesnych czasach takimi rzeczami zajmuja sie maszyny :E
Dlaczego koloniści nie mogli zniszczyć tego przejścia skoro wiedzieli, że będzie inwazja?
A tak w ogóle o czym był ten film? Bo obejrzałem, ale dalej nie wiem co do czego...
Słabo już teraz pamiętam, ale może nie mieli takiej możliwości. To była dość spora konstrukcja i bez ładunków wybuchowych to chyba by się nie obeszło (a takowe raczej ciężko dostać na raz dwa).
fakt nie wiem czemu nie wysadzili, z drugiej strony policjanci byli po obu stronach wiec moze pilnowali :/ nie no bezsens ale mam inne sprawy:
1. coś jedzie tysiące km na godzine a oni wychodza na zewnątrz? i spacerują po tym? WOW :|
2. Kiedy napadli na tą siedzibe ruchu oporu w skażonej strefie chyba wskoczyli przez okna itd (były wybuchy itd) wiec domyslam sie ze nie otworzyli normalnie drzwi wiec i skażenie powinno się wedrzeć do środka.
3. co ma znaczyć ten tatuaż na końcu bo nie kojarze? ogólnie cały czas sądziłem że to sen jednak i nie wiem czy ten tatuaż rozwiewa te wątpliwości czy odwrotnie?