PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

DWIE OCENY !!

ocenił(a) film na 7

Postaram się krótko wyjaśnic, czemu przy takich filmach powinny być 2 oceny.

Skoro to remake, powinien trzymać się faktów w filmie poprzednim, fabuła powinna się zgadzać a całość przysłowiowo trzymać się kupy

za to ten film dostaje 4/10 wg mnie

Druga ocena, jeśli popatrzymy na ten film nie jako pamięć absolutną, a zwykły film nakręcony w klimacie sci-fi. Nie mając na uwadze tego co było wcześniej, oglądamy inaczej, oceniamy inaczej, emocje inne

tutaj film ode mnie zebrałby mocne 7.

Po zastanowieniu dam 6 tak ogólnie, z racji tego, że oglądało się całkiem całkiem, ale fakt że nawet na marsa nie polecieli mnie dobił! :/

Zapraszam do Waszych ocen również pod tym wzgledem, jako remake i jako oddzielny osobny nie związany z tematem film.

ocenił(a) film na 4
KasZet

jako remake.. moim zdaniem film strzelił sobie w stopę.. jak dla mnie to zgrzytało jak piasek w zębach.. ale zdarza się.. starając się patrzeć obiektywnie na TR jako film s-f.. to był slaby.. przy dzisiejszej technologi i możliwościach film pokazał, niewiele.. czasem miałem wrażenie, że gdzieś "to widziałem" i tam to lepiej było pokazane.. jako "nowość" film prezentuje sie slabo.. procz swiecacych tatuazy akos w tej przyszlosci nie bylo niczego nowego.. ocena ogolna 4/10 bo jako nowosc niczym nie zaskoczylo a jako remake bylo slabe i bez polotu..

ocenił(a) film na 8
KasZet

Mysle ze niepotrzebnie naduzywane jest w przypadku tego filmu slowo remake - i kto sie na to zlapal to faktycznie moze poczuc sie zawiedziony. Ten film to nie remake a po prostu kolejna adaptacja ksiazki i jako taki wypada calkiem dobrze. Moim zdaniem zarowno stara wersja z Arnim jak i ta nowa sa rownie dobre, mimo ze tak odmienne od siebie.

Axi0maT

to nie jest naduzywanie bo to jest remake, a film ogolnie slaby

ocenił(a) film na 8
grzes1962

Remake to zrobienie tego samego na nowo... w nowej oprawie. Nie wiem (bo nie sledzilem na tyle) czy ktos kto przy tym pracowal to tak sie o filmie wypowiedzial (a moze to tylko nieszczesliwe polskie tlumaczenia).. nie dociekam. W kazdym badz razie dla mnie to nie wyglada na remake. Nigdzie ani na pudelku tak nie napisali, ani w filmie nawet na koncu nie ma wzmianki. Jest tylko ze na podstawie ksiazki. I tyle...