PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Jak w temacie. Wiecie może kogo zagrał aktor?

PalmerRomero

Zagrał w jedenej scenie drzewo i w kilku kostkę brukową. W wersji reżyserskiej podobno zagrał jeszcze powietrze ale w finalne wycięto.

penetrator1981

zapewne jest to jakaś ściema, ktoś rzucił że Hawke ma zagrać a ludzie uwierzyli. Stąd też pytanie

ocenił(a) film na 5
PalmerRomero

Spoiler. Hawke był głównym bohaterem filmu, przez operacją plastyczną która zmieniła go w Colina. Był pokazywany w tv na początku filmu i jako hologram na pianinie. Nie oglądałeś filmu i oceniłeś?

Indrid_Cold_84

Dokładnie. Nie ma możliwości żeby obejrzeć film i go przeoczyć. Zauważyłem już go na początku filmu ale potem było go więcej.

Indrid_Cold_84

panie kolego, oglądałem lecz hawke nie widziałem. skoro jesteś taki spostrzegawczy, to podaj dokładny czas sceny a sprawdzę. jeśli jednak nie chcesz, to przestań marnować mój czas swoimi wypocinami. Ps.: film mam na dvd, jego czas różni się od czasu wersji z kamery. to tak na wypadek, bo może zamiast hawke widziałeś widza wstającego do kinowego wc

ocenił(a) film na 7
PalmerRomero

jestem po seansie i jakoś go tam nie widziałam, może faktycznie był jedną z twarzy tego hologramu, ale myślę że to tylko pomyłka w obsadzie

ocenił(a) film na 5
risika199

Ok, nie wiem co Wy robicie ale z oglądaniem filmu, to nie ma za wiele wspólnego. Hawke to GŁÓWNY BOHATER filmu, przed operacją plastyczną, był w kilku scenach, np. mówili o nim w tv na początku filmu, w tym w jednej długiej scenie jako hologram rozmawiał sam ze sobą czyli z Colinem Farrellem, zaraz po jego grze na pianinie. Nie da się go nie zauważyć, trzeba by wyjść z pokoju na parę minut.

ocenił(a) film na 5
Indrid_Cold_84

Chyba że w kinowej wersji nie było tych wszystkich scen? Ja widziałem film w domu (bluray) i jest o 15 minut dłuższy niż wersja z kin.

ocenił(a) film na 7
Indrid_Cold_84

http://www.youtube.com/watch?v=BBrpiP4l7FM wywiad...Biel mówi że mieli nakręcić scenę z Ethanem przy pianinie, ale tego nie zrobili żeby nie mieszać postaci granej przez Farella

ocenił(a) film na 5
risika199

Scena została nakręcona, bo jest w wersji reżyserskiej na blurayu, film trwa w tej wersji 133 minuty zamiast 118. A Hawke gra Hausera, ulubionego szpiega Cohaagena, który infiltrował ruch oporu, by się później do niego przyłączyć, po czym Cohaagen po złapaniu Hawkea, zmienił mu twarz, wykasował pamięć i tak Hawke się stał Colinem Farrellem. Hawke pojawiał się też w kilku innych scenach, film oglądałem w niedzielę więc dobrze pamiętam. Nie wiem co jeszcze wywalili z wersji kinowej, ale brzmi to jakby film był jeszcze bardziej bezsensowny od wersji reżyserskiej:))

ocenił(a) film na 7
Indrid_Cold_84

he wszystko możliwe:)

Indrid_Cold_84

pardon, że tak się spiąłem. Ja posiadam zwykłą wersję DVD. bardzo możliwe, że w wersji reżyserskiej wygląda to zupełnie inaczej. Duże zaskoczenie

ocenił(a) film na 5
PalmerRomero

Spox, wygląda na to że wszystkie sceny z Hawke zostały wycięte z wersji kinowej. Polecam reżyserską zatem, mam przy tym jedno pytanko. Spoiler! Czy wersja kinowa kończy się tak jak reżyserska, że Colin zauważa że wszystko od momentu wbicia igły było "snem" wszczepionym w Recall?

Indrid_Cold_84

Nie. Kończy się na tym, że zabija Lori, w wiadomościach mówią o zakończeniu inwazji po zniszczeniu spadacza. Po tym pokazują tylko reklamę Recall.

Quellehir

dokładnie tak. w bonusowych materiałach szaro, skromnie i ponuro. o Hawke, usuniętych scenach ani alternatywnych zakończeniach ani słowa

ocenił(a) film na 5
PalmerRomero

Pewnie dlatego, że takie rzeczy zupełnie nie istnieją, a Pan Indrid_Cold_84 igra z Waszymi umysłami, zupełnie jak w filmie =>