PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95577
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Na filmie można spędzić dość miło czas, bo to kawałek naprawdę niezłego kina akcji. Jest tylko jeden warunek nie można się choć na chwilę zatrzymać nad błędami i niedoróbkami naukowymi. Pomijając już samą koncepcję tego wielkiego urządzenia to wyjście bohaterów na zewnątrz przy takiej prędkości, jaką musieli rozwijać jest śmieszne (nie mogli trochę inaczej rozwiązać tej sceny?? Pominąć albo zastąpić mniej niedorzeczną??

Mimo wszystko to całkiem niezłe kino akcji, dzieje się sporo i do tego całkiem efektownie. Do tego Kate, do której mam słabość od czasu serii Underwold.

Są różne gusta jednym się spodoba innym nie.. Spora grupa będzie płakała, nad tym dokąd zmierza kino, że takie głupoty wychodzą na porządku dziennym. Kino jest dość zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie i nie jest prawdą, że nie wychodzą ciekawe i bardziej ambitne produkcje. Wystarczy poszukać.
Smutne jest natomiast to, że te produkcje bardziej ambitne nie zarabiają tyle i często pozostają bez echa.
Niestety większość wybiera tak jak wybiera. Dlatego reżyser zastanowi się dwa razy nad tym czy zrobić coś ambitniejszego, bo po co( za ambicje nie kupi sobie nowego domu albo samochodu).
Nie mówię żeby nie chodzić na filmy takie jak ten jeśli komuś miło zlatuje na takim filmie czas (ja nie narzekałem), to czemu nie. Jednak ten film trzeba traktować przede wszystkim jako kino akcji. Zresztą to mamy wymienione jako pierwsze w opisie filmu z fantastyki naukowej wykreślmy słowo naukowa i wtedy malkontenci będą usatysfakcjonowani:) Swoją drogą ciekaw jestem co spodziewali się zobaczyć wybierając na ten film...

ocenił(a) film na 6
bialy333

Kate jak chodzi wkurzona... ahhh ;)
mogliby nakręcić nawet następne 6 części Underworlda a ja i tak bym wszystkie obejrzał...

ocenił(a) film na 6
elMCmarco

Fakt:) można mówić, że kolejne części są coraz mniej klimatyczne. Można narzekać, że za realizację biorą się osoby, które filmów nie potrafią robić. Jednak od kiedy zobaczyłem Kate w tym czarnym wdzianku, kupiła mnie dla tej serii:) Oglądałem wszystkie części i oglądnę kolejne jeśli tylko ona się w nich pojawi...

bialy333

tak to jest taka typowa rozrywka, żeby pooglądać efekty i tylko nie mysleć. Takie filmy tez są potrzebne :D na odmózdżenie. Bo cała fabuła filmu jest dość bezsensowna, ale nie spodziewalam sie czegos wiecej

użytkownik usunięty
bialy333

dobrze powiedziane! chociaz jestem kobieta to tez mam slabosc do Kate :)

ocenił(a) film na 6

very nice ;)

ocenił(a) film na 6
bialy333

"Dlatego reżyser zastanowi się dwa razy nad tym czy zrobić coś ambitniejszego, bo po co( za ambicje nie kupi sobie nowego domu albo samochodu)."-niekoniecznie,wszystko zależy od tego kim jest dany reżyser i jaką ma wizję na robienie swoich filmów,no i trzeba zauważyć pewną zależność a mianowicie taką,że jeśli reżyser ma korzenie europejskie,to z dużym prawdopodobieństwem zrobi film z większymi aspiracjami,oryginalny,ambitny jakkolwiek to nazwać a jeśli pochodzi z ameryki to z dużym prawdopodobieństwem zrobi masówę(Bay,Wiseman itd)oczywiście są wyjątki(Scorsese).