PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95577
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Pierwsze oceny po amerykańskiej premierze:
Total Recall 2012 - Metacritic - 44/100 - Rotten Tomatoes - 30%, Average rating 5.2/10
Total Recall 1990 - Metacritic - 57/100 - Rotten Tomatoes - 83%, Average rating 7.2/10

Czy ktoś spodziewał się lepszych ocen?

tycek85

Debile oceniali. Hejting się szerzy. Większość nawet może nie oglądali filmu.

ocenił(a) film na 7
tycek85

Pewnie poleciały jedynki od durniów, którzy nawet go nie oglądali. Tutaj też już jakiś głąb jeden na dzień dobry wcisnął, więc na razie nie ma się zbytnio czym sugerować.

ocenił(a) film na 4
tycek85

Krytycy pięknie pojechali po filmie. Film jest ponoć wyjątkowo żałosny, w sam raz dla widza-idioty, ale to akurat było do przewidzenia...

ocenił(a) film na 7
Grifter

Z tego, co przeczytałem w opiniach normalnych ludzi, (a nie sprzedajnych dziwek, które piszą tak, jak im zagrają najmniejsze skrzypce świata), to film jest nie najgorszy.

Grifter

Krytycy Richard Roeper, Roger Ebert a nawet dosyć wybredny Dustin Putman wypowiadają się raczej pozytywnie chociaż razi przeładowanie akcją, czego zresztą można się było spodziewać. PG-13 robi swoje, nie liczyłem też że przebiją poprzednika z Arnoldem. Obraz Verhoevena z muzyka Goldshmitha, klimatem Marsa i ciekawym zakończeniem do dziś pozostaje jednym z moich ulubionych filmów.

ocenił(a) film na 3
Grifter

Farrell, PG13, przesadne efekty komputerowe vs Arni, R, kostiumy :)
Nie oceniłem filmu jeszcze, ale będę bardzo zdziwiony jeżeli nie postawie mu szmaty po obejrzeniu :>

Takich filmów się nie dotyka!
Mogli nadać inny tytuł i lekko zaczerpnąć z pomysłu i byłoby może 4/5 ,ale próba podejścia pod Pamięć absolutną to strzał w głowę :O

ocenił(a) film na 6
tycek85

Na Rotten Tomatoes filmwebowe 3.1/10 to opinia krytyków, których pier*olenie mam głęboko w dupie, a opinia widzów to 7.3/10 od 35 tysięcy widzów. Więc skończcie jojczyć, bo film może być nawet całkiem niezły.

Giuseppe_Baldini

Krytycy żaden film komercyjny nie lubią.

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Patrząc na dotychczasowy dorobek tego reżysera to nic dobrego nie mozna sie spodziewać,ot pewnie wyjdzie przeciętny akcyjniak...

ocenił(a) film na 5
The_Fallen

naucz sie języka polskiego zanim zaczniesz coś smarować na forum
angielskiego zresztą też
żal.pl

cybermac79

Na ciebie też ''żal.pl'' Jesteś debilem? Nic nowego, jest was wielu.

ocenił(a) film na 5
The_Fallen

do książek analfabeto

cybermac79

I mówi to osoba co zaczyna zdania z małej litery.

ocenił(a) film na 3
Giuseppe_Baldini

jedzmy g*wna, przecież miliony much nie mogą się mylić! ;)
Nigdy nie sugeruję się ocenami filmwebu. Są zbyt zawyżone (nie mówiąc o imdb) to po pierwsze.
Po drugie filmy mają być komercyjne, przecież o to chodzi by na nich zarabiać, ale jak ktoś odgrzewa klasyka, zatrudnia więcej grafików niż statystów i odwala amatorszczyznę byleby było szybko to czego można się po filmie spodziewać. Dałoby się zrobić z tego porządny film ale nie z obecnym podejściem do kina. Wszystko musi być estetyczne i trzymać się kupy i tego na szybcika nigdy nie osiągną. Pójdę z nastawieniem że to shit przynajmniej się nie zawiodę :) :P

ocenił(a) film na 6
tycek85

PG-13. Ech, nawet trzycyckową spartaczyli http://www.lowbird.com/data/images/2012/07/wwtdd-kaitlyn-leeb-total-recall-comic -con-2012-3.jpg

użytkownik usunięty
bastek66

Byłem ciekawy jak sobie z tym poradzą, no ale cóż tego można było się spodziewać.

ocenił(a) film na 8

Hejterzy zawsze jeżdżą po sequelach dopóki nie dostaną nagrody na festiwalu lub dobrej recenzji, wtedy zaczyna się wazelina. Na pewno obejrzę bo lubię sci-fi. Pozdro.

Michael_van_Grand

Problem w tym, że to nie jest "sequel". Nie używaj pojęć, których znaczenia tak naprawdę nie rozumiesz...

użytkownik usunięty
laik_filmowy

Ponoć jest to kolejna adaptacja, ale mi to obojętne. Ja filmu nie jadę, ale spodziewałem się że tak rozwiążą 'problem' z kobietą z trzema piersiami, biorąc pod uwagę ograniczenia wiekowe, tak po prostu musiało być. Ale filmu nie skreślam.

tycek85

Ja tam się nauczyłem by nie wierzyć tym "krytykom". Nowy Batman miał super oceny - arcydzieło, "masterpiece", a wyszła klapa. Tak samo może być w tym przypadku.

ocenił(a) film na 5
tycek85

jeżeli ktoś po trailerach spodziewał sie czegokolwiek innego niż teledyskowej papki przeładowanej efektami bez żadnej wartości intelektualnej, w sam raz dla nastolatków uzależnionych od gier komputerowych to ma dziurawy łeb
inna sprawa że jest tu wielu takich co wystawiają 10/10 podobnym "arcydziełom"

ocenił(a) film na 3
tycek85

Znamienne, ze nie tylko krytycy nisko ocenili ten film. W niektorych serwisach anglojezycznych mamy do czynienia ze srednimi ocenami wystawianymi przez internautow. Szkoda, ze nasz Filmweb nie moze dochrapac sie takiej spolecznosci, o bardziej wyrobionych gustach, bardziej wymagajacej, dojrzalszej, oceniajacej rzetelnie.

Na Filmwebie teoretycznie mamy skale ocen 1-10, ale w praktyce wielu filmwebowiczow (zwlaszcza mlodszych i najmlodszych) stosuje daleko idace uproszczenia zawezajac te skale o polowe. Z tego powodu usrednione oceny przestaja byc miarodajne i nie oddaja skali 1-10.