Jestem wielkim fanem tego tytułu z 90 roku :), i powiem bałem się że będzie to gniot a co się okazało ekstra super film akcji naprawdę warto zobaczyć to nie taka kopia jak Dziewczyny z tatuażem gdzie wersja USA to kopia 100% że aż wstyd że taki aktor jak Craig gra główną rolę, film zaskakuje POLECAM
A Co Dziewczyna z Tatuażem to totalna kopia szwedzkiego oryginału toczka w toczkę zero jakiś zmian a nie sory róznica na końcu co do wręczenia prezentu naprawdę reżyser się bardzo wysilił nakręcił to samo tylko że z innym aktorami wielka klasa
ty wiesz w ogóle co piszesz?Czy mam uważać,że jak juz coś zmieniono odnosnie oryginału to film już z zasady jest lepszy?A odnośnie Dziewczyny z tatuażem,nie mozna było nic zmienić,bo reżyser trzymal sie wiernie książki nawet bardziej niż twórcy wersji skandynawskiej.NIc nie kombinował i chwała mu za to,jeśli by dodał coś znaczącego od siebie,to by czytelnicy dopiero krzyk podnieśli.
To nie ma sensu robić remaka bo można nakręcić wersje polską teraz oryginał to oryginał i tyle i po CH robić kopie
Osobiście uważam,ze Fincher powinien się wziąć za jakiś inny projekt a nie udoskonalać czyiś,ale mówię to przez pryzmat osoby która wcześniej ogladała oryginał,jeśli bym wcześniej nie ogladał wersji skandynawskiej to bym zdecydowanie wybrał Amerykańską i to dlatego,ze za projekt wziął się nie byle jaki reżyser i właśnie dla takich osób pewnie ten film robił właśnie Fincher.