PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 95 tys. ocen
6,4 10 1 95387
4,9 31 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

W wersji Director's Cut jest kilka poważnych zmian w filmie, jest dużo lepiej przemyślany, dziwne
że nie dali jej w kinie, co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 9
SpyMashine

Jeszcze chciałem dodać że ogólnie jest ciekawszy i lepiej się go ogląda, a zakończenie daje niezłą rozkmine, w kinowej wersji nie jest już taki zajebisty przez co film ucierpiał na ocenach, szkoda :(

ocenił(a) film na 9
SpyMashine

Muszę się zgodzić, wersja DC jest dużo lepsza, bardziej spójna i zarazem bardziej zaskakująca. Czemu nie można było od razu jej wypuścić do kin ? :/

ocenił(a) film na 6
LukC

ja ogladałem DC i podobał mi się film , szkoda ze niemozna dac noty 7.4 /10 , tylko 7 , szkoda
// dodam ze bardzo przypomina Matrixa , świat fajny bardzo podobny do Deus EX najbardziej te roboty i machiny

ocenił(a) film na 7
dariusz1986pl

DC też oglądałem i mi się podobał na 7.5 ale jest tylko całościowa ocena więc 7. Muszę poszukać jakie są różnice z wersją kinową. Odnośnie Deus Ex to miałem to samo skojarzenie. Szczególnie jakoś te helikoptery były bardzo deus exowe :)

ocenił(a) film na 8
dariusz1986pl

Deus Ex czerpał mocno z "Łowcy Androidów", wcześniejsze wersje gry z 'Johnego Mnemonica"...

ocenił(a) film na 8
SpyMashine

Jakie to zmiany?? Może ktoś wypisać?

ocenił(a) film na 7
fotoanarchia

Z tego co na razie się dowiedziałem to na pewno 3 cycki. A dalej to już nie wiem

ocenił(a) film na 7
saito85

Ja właśnie obejrzałem ten film. Wersję reżyserską, zwykłej nie widziałem, także nie napiszę różnic.. trwała 130min.

ocenił(a) film na 7
fotoanarchia

Ja zobaczyłem wersje kinową ale porównałem końcówkę bo tez miała się różnic. Różnica to tylko niby jedno ujęcie dodatkowe, niby kilka sekund ale sporo miesza i wydaje mi się że lekko otwiera drogę do kolejnej części.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

możesz opisać co to za różnica? Jestem ciekawy.

ocenił(a) film na 7
Shedao_Shai

za jakiś czas na tej stronie http://www.movie-censorship.com powinno się pojawić

ocenił(a) film na 7
Shedao_Shai

[SPOILER] W finałowej scenie jak Hauser podchodzi do Meliny to patrzy na reklamę Rekall tak jest w wersji kinowej. W tej wydłużonej jest podobnie tylko że za nim popatrzył na reklamę zauważa że na ramieniu tam gdzie miał być tatuaż z Rekall jest mały opatrunek. Gdy go zrywa tatuażu w ogóle nie ma. Wtedy własnie patrzy na wspomnianą reklamę.
Wiem że nie którzy powiedzą, że to może nic nie znaczyć lub nie był to w ogóle tatuaż i mu z szedł. Lecz jeżeli był to tatuaż to czemu go nie ma? Wynika że w cale nie był w Rekall lub może chcieć dojść prawdy dlatego napisałem o otwartej drodze na kolejną część.