PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8515}

Pani Doubtfire

Mrs. Doubtfire
1993
7,0 143 tys. ocen
7,0 10 1 142805
6,8 31 krytyków
Pani Doubtfire
powrót do forum filmu Pani Doubtfire

Przy większości dzisiejszych badziewnych komedyjkach Pani Doubtfire to genialna komedia.
Tak niska średnia to hańba.

ocenił(a) film na 8
mackal83

Dokładnie tak. Film jest bardzo mądrą komedią, bawi, wzrusza, zmusza do przemyśleń nad życiem.

ocenił(a) film na 8
mackal83

Dokladnie to samo opowiedzialam po obejrzeniu wczoraj. Juz nie ma takich komedi... Dzisiejsze komedie wywoluja raptem usmiech raz na jakis czas smiech, mialam wspanialy ubaw z Pania Doubtfire!

mackal83

Całkowicie się zgadzam. Ciężko znaleźć obecnie dobrą komedię. Ocena na filmwebie jest żenująca.

ocenił(a) film na 9
mackal83

dokładnie. Najbardziej wkurzający są przy tym ludzie którzy sa zbulwersowani "wysoka ocena filmu" i uważaja ze jest to spowodowane sentymentem ludzi do R.Williamsa....smieszne. Jeżeli ktos zachwyca sie takimi duurnymi komediami np. z Adamem Sandlerem który ani odrobinę nie jest zabawny ani on ani komedie z jego udziałem. To sie nie dziwię ze nie potrafią docenić tak dobrej komedii, inteligentnego humoru i wysmienitej gry aktorskiej. tyle w temacie...

ocenił(a) film na 9
mackal83

Zgadzam się. To jedna z niewielu współczesnych komedii, którym dałam 10.

ocenił(a) film na 9
mackal83

Piszesz o niskiej sredniej, a sam ją zanizasz dajac marne 8, troche to irracjonalne z twojej strony.

ocenił(a) film na 8
Straight_Outta_GDW

Heh.Przecież 8/10 to oznacza bardzo dobry film.Średnia jest 6,9 wiec jak oceną 8 mogę zaniżać średnią?Nie daje sztucznych ocen tylko dlatego by coś tam....
Ten film powinien mieć średnią ocen chociaż w okolicach 7,5

ocenił(a) film na 8
Straight_Outta_GDW

Jak można zaniżać średnią oceną powyżej średniej? Chyba ktoś tu uciekał z matmy co? Czas na korepetycje z matematyki a nie rozmowy o filmach. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
MANIEK_ANONIM

hahaha
w punkt ;-) dzięki za ten komentarz, przywracasz mi wiarę w ludzi na FW

ocenił(a) film na 8
Straight_Outta_GDW

w kategorii irracjonalności masz 100 punktów
ale brawo za ocenę 9/10 czy 8/10 to dość zbliżone oceny i obie bardzo wysokie

ocenił(a) film na 9
mackal83

Bo to troche glupie, narzekarz, z ejest 6,9. jak to raptem 1.1 mniej od twojej noty. Jak to taki swietny film to trzeba byolo dac 10, bo to jest komedia wybitna i w swoim gatunku zasluguje na taka note.

ocenił(a) film na 8
Straight_Outta_GDW

Jakby była średnia 7,5 to tak by była mniejsza od mojej oceny ;/.

użytkownik usunięty
mackal83

Chopie teraz młodociane smrody są rozsmieszane przez takie hity jak filmy z Kevinem Hartem albo Sandlerem.

ocenił(a) film na 9

No cóż, ja uważam, że Adam Sandler też jest dobrym komikiem, aczkolwiek do Robina Williamsa w roli Pani Doubtfire dużo mu brakuje.

użytkownik usunięty
Morska_Bryza

Kur......sko dużo.

mackal83

prawda? dużo się mówi (i czyta), że Pani Dubtifre to nie tyle co jeden z najlepszych filmów komediowych lat 90., a po prostu jeden z największych klasyków.
dodatkowo też wymienia się Panią Dubtifre jako jedną z najlepszych i najbardziej ulubionych komediowych ról Robina Williamsa. film naprawdę bardzo mi się podobał, ale kiedy pomyślę że Robina nie ma już z nami... :(

szczerze zdziwiłam się tak niską średnią dla Pani Dubtfire na FW. gdy pomyślę jakie główna teraz uchodzą za przezabawne ("szefowie wrogowie, "wilk z wall street", "grimbsy" itd.) aż ręce opadają.

isobel

Teraz w modzie są seriale na podstawie hitów kinowych - Więc nie zdziwiłbym się gdyby wpadali na taki pomysł, zapewne jednak bardzo trudno byłoby zastąpić Robina Williamsa .

ocenił(a) film na 8
mackal83

Dokładnie,ta komedia to prawdziwy classic.Ale widać gimbaza jej nie docenia,u nich jak nie ma żartów o cyckach,dymaniu to nie komedia ;)

mackal83

Dobra, stara (niestety już) komedia z przesłaniem.
Williams świetny, a scena w restauracji to pewnie top 10 najlepszych gagów komediowych ever.

Ogólnie żal za latami 90-tymi, z ich wypożyczalniami VHS, kiedy życie nie toczyło się w laptopach i srajfonach, a kino nie miało problemów z fundamentem - czyli Dobrze Opowiedzianą Historią.

ocenił(a) film na 8
mackal83

Prawdopodobnie zaniżają średnią osoby, które nie urodziły się w latach 70-tych czy 80-tych ( wiem to uogólnienie bo zapewne są wyjątki ). Kwestia innej mentalności i wrażliwości dzisiejszego widza, albo Williams im nie pasuje z jakichś względów.

użytkownik usunięty
mackal83

Oczywiście,że film ma za niską średnią. Nie rozumiem jak może mieć raptem 6,9. Jest bardzo mądry i życiowy. Zmusza do refleksji i przemyśleń. Tak naprawdę "pani Doubtfire" to jest bardziej dramat niż komedia. Odnoszę wrażenie,że średnią zaniża głównie podstawówka i gimbaza.

mackal83

Bardzo fajny film widziałem kilka razy (dzisiaj po raz enty). Świetna rola Williamsa ,Sally Field,Brosnan też fajnie zagrał a scena w restauracji najlepsza.