PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502237}

Paradoks

Paradox
2010
4,4 307  ocen
4,4 10 1 307
Paradoks
powrót do forum filmu Paradoks

http://www.americanworldpictures.com/trailer.htm?title=PARADOX&mUrl=trailers/Par adox_320.flv

Zapowiada raczej słabe kino, chociaż mieszanie magii i nowoczesnej techniki oraz dwóch odmiennych mentalności może wypaść nawet nieźle. Może będzie oglądalne. :]

Khaosth

Rok 2010, a efekty jak z '97 :D

duzehalo

To już w 1991r robiono lepsze efekty (Terminator 2).
Po trailerze widać że to niskobudżetowa produkcja. Zapewne za jakiś czas zobaczymy ją na Si-Fi Channel / Syfy Channel lub innym kanale specjalizującym się w produkcjach klasy B.

ocenił(a) film na 6
duzehalo

Według mnie Paradoks to świetny film klasy B. Ode mnie leci dla niego w pełni zasłużone 6/10.

użytkownik usunięty
Oriflamme

zgadzam sie. nie wiem czego sie spodziewacie po takim filmie, ktory nie ukrywa czy jest i jak jest zrobiony. w sumie lepszy od duzej liczby tzw superprodukcji za grube miliony, ktroe udaja dobre filmy.
LOL porownywac "Terminatora 2", ktory dostal kilka oskarow BEFTE za efekty specjalne i pelno innych nagrod, a efekty specjalne byly kamieniem milowym, porownywalnym do "Avatar", to sory ale chyba nie wiecie o co caman.

ocenił(a) film na 3
Khaosth

Ten film to chyba jakiś żart. Pomysł... nie powiem, nawet niezły, ale dalej tragicznie. Herkules z każdym filmem gra coraz gorzej, Tealc nadal gra ufoludka zombi, Azjatka tylko oczami przewraca, ogółem gry aktorskiej brak. Efekty specjalne. Lepiej się nie wypowiadać. Ktoś tu wspomniał o efektach z 1991 roku. Oglądałem niedawno Bonda z lat 60-tych i tam były lepsze efekty niż w tej produkcji. Scena z uspokajaniem pegaza - tragedia. We wspomnianym Bondzie lepiej im wyszły sceny aktorzy kierują samochód w studiu, a za nimi się przesuwa tło. Jak nie potrafią robić takich scen to po co się za to zabierają. No wycieczka z 1 kamerą i 4-5 aktorami w plener na jakieś gospodarstwo to chyba by im budżetu nie rozwaliła :D I papierowe skrzydła umocowane na prawdziwym koniu by na pewno lepiej wyglądały niż to coś co zrobili. Tak samo gościu w masce byka by lepiej się sprawdził jako Minotaur. Trochę styropianu i tektury i by były lepsze efekty, po co się brać za efekty komputerowe jak się tego nie potrafi zrobić. Ponadto totalny brak dynamizmu, stateczne sceny walk, koszmarne ujęcia kamer. Jakbyśmy się cofnęli w czasie i wrócili do lat 70-tych. A przecież mamy już nowy wiek i to już od ponad dekady. Zwroty akcji i wątek fabularny też typowy dla filmów klasy B ubiegłego wieku.
A co na +? Pomysł, trochę gadżetów ze scenografii. Choć i tak tu więcej steampunku niż magii (pewnie rekwizyty z innego filmu i gratis dostali).
Jak ode mnie, to daje bardzo naciągane 3.

użytkownik usunięty
wisznu

co masz do scena akcji i ujec w latach '70 i dlaczego film klasy B z obecnego wieku maja byc lepsze niz podobne z innych lat? troche dziwne rozumowanie. kino, jak kazda sztuka, jest bardzo retrospektywna. szczegolnie ostatnio produja duzo remeakow w nowym wdzianku 3D albo innej szmiry. choc czasem to dobrze wychodzi.
z reszta to nie jedt do konca powazny film. troche tez wyglada jak jakis dluzszy odcinek serialu. z reszta rezyser i obsada, mowia za siebie.

Wiele sprzecznych opinii dobrze wróży, z chęciom zobaczę, zajawka także raczej zachęcająca. :)