Tylko 5,9 ?! Stwierdzając po zwiastunie może być dobry film ? Ale jak taka niska ocena ..
Film sie spoko oglada, ludzie sie rzucili bo kiepskie recenzje, a jak zwykle pewnie 90% z oceniajacych jeszcze nie widziala.
ja nie widzialem , i nie ocenilem wypraszam sobie , ale sama postac Harrisona Forda sprawia ze napewno obejrze ;)
Przeciez kazdy ledwie wchodzący do kin film musi być zjechany, by pokazać, jakim to się jest "znawcą" kina :-D Nie ma sie co przejmować takimi ocenami lub recenzjami tylko samemu sprawdzić ;-)
czy naprawde musze tracic czas i pieniadze by osobiscie sprawdzic czy te 4% na rottentomatoes to nie przypadek?
Może lepiej poczytać recenzje a nie tylko na średnia patrzeć? Metacritica sprawdz. Film jest głupi ale ogląda się go przyjemnie. Warto czasem samemu pomysleć.
Filmy z tego gatunku zawsze krótko po premierze mają stosunkowo niskie oceny, nie ma co analizować, po prostu tak jest (mimo, że 5,9 to ocena powyżej średniej, więc nie jest obiektywnie rzecz biorąc niska).
Zwiastun to jedna z niewielu rzeczy, jeżeli nie jedyna, które się w związku z tym filmem udały.
a ja stwierdzam, ze film jest dobry ;) dałam dość wysoką ocenę za aktorów starszego pokolenia ;) Firma mi się podobała i Trzy dni Kondora również - ten film trochę powtarzam trochę je przypomina ;)
Dlaczego uważasz, że jest beznadziejny? Jakieś konkretne argumenty? Co jest źle zrobione? Co jest nie tak z fabułą, muzyką- owszem, ma swoje wady a zakończenie... patrząc na film spodziewałem się lepszego- to fakt, choć przekazuje pewną trafną ideę (napisanie jej byłoby trochę spoilerem), ale ogółowi fabuły raczej nie można zarzucić tragedii. Jak dla mnie jest warty uwagi i znajdują się w nim bardzo trafne spostrzeżenia jak chociażby te o inwigilacji każdego z nas. Pokazuje, że te telefony, co mamy w kieszeniach są niemal nic nie warte, bo technologie nad którymi się pracuje i które nawet są stworzone dostaną się do sprzedaży za możliwe nawet i 10 lat- pokazuje nam wyraźnie, że mało kto z nas zdaje sobie sprawę czym i jaką moc moją ludzie, którzy zajmują się technologią oraz jak jedna firma ściga się z drugą- jak mając jednego dnia wszystko następnego dnia można spaść na samo dno. Film sam w sobie był dobry, gra aktorska bardzo dobra- ciekawy i wciągający a przede wszystkim dla wszystkich.
Ja myślę, że zwiastun jest kiepski a film zaskakująco ...lepszy. Przynajmniej ja byłam pozytywnie dziś zaskoczona.
5,9 co ty chcesz od tej średniej? Teraz jest nawet 6,1 co sugeruje, że film jest co najmniej niezły... Nie ma innej strony we wszechświecie, która by bardziej odzwierciedlała rzeczywistą jakość filmu niż filmweb, więc możesz być spokojny co do filmu.
Nie no użycie wszechświata to było jednak małe nadużycie. Na inne pewnie wielka dysputa w sprawie przegranego meczu Polaków w siatę, zresztą sam się nieźle wkurvviłem...
Mam nadzieję, że film nie jest taki zły. Czytałam książkę (J.Finder) i baaardzo mi się spodobała. Ucieszyłam się, że ją zekranizowali :/
porzuc wszelka nadzieje, film beznadziejny fabula dla szesciolatkow, jedyny pozytyw gra Oldmana, szczerze nie polecam zaraz zapuszcze sobie znowu szpiega ;)
no szkoda, pamietam byl tez jeden film nakrecony w latach 90 o podobnej tematyce tylko ze wtedy scigaly bohatera sluzby panstwowe, moze ktos przypomni mi tytul w jednej scenie trafili do wariata ktory cale mieszkanie odizolowal tremicznie i zrobil z niego piec :)
nie niestety taki sobie. Ford i Oldman grają dobrze, ale scenariusz i historia jest tak naciągana...
Ten film to nie dno, ale jest właśnie...niezły. Niby dobrze zagrany, ale nie porwał mnie. Miło się oglądało, ale raczej do niego nie wrócę - czyli idealne 6/10 ;)
5,6 to nie dno, to "niezły" w skali FW. ;) I pasuje to idealnie. Film jest jedynie niezły. Świetny pomysł, dobra obsada, wielki potencjał i wszystko to zmarnowane. Scenariusz jest poprowadzony szybko i niedbale, jak na thriller prawie nie czuć owego dreszczu a już na pewno nie czuć tytułowej paranoi. Wszystko dzieje się tu za szybko i zbyt oczywiście. Jestem mocno rozczarowany, bo jako thriller film mi się nie podobał. Nadaje się za to do leniwego piąteczku przy piwku i filmie jako odmóżdżacz, ale to za mało by dać więcej niż 5 czy 6.
Film bardzo przeciętny. Idąc do kina nie sugerowałem się ocenami i recenzjami, obejrzałem zwiastun i wydawało mi się, że musi być dobry. Początek był strasznie nużący, dopiero w późniejszym etapie film się rozkręcił(jeśli można w ogóle tak to nazwać). Zdecydowanie zbyt prosty, przewidywalny, brakowało mu charakteru. Z całkiem ciekawego tematu zrobiono średnią produkcję. Na plus gra Harrisona Forda. Polecam raczej dla osób, które mają niskie wymagania i lubią proste filmy.
5/10