Nie jestem bardzo wymagającym widzem. Lubię wręcz amatorskie czy kiepskie horrory. Wymagam jedynie przyzwoitego klimatu i strachu na poziomie. Czy "Paranormal Entity" to oferuje? Film jest klimatyczny - nie powiem. Są momenty gdzie serce zaczyna bić mocniej. Ale film ma jednak sporo wad. Według mnie za szybko wszystko się dzieje. Seria Paranormal przyzwyczaiła mnie do powolnie rozkręcającego się klimatu. Podczas pierwszych nocy jesteśmy zmuszani do uwagi, koncentracji. Dopiero w ostatnich nocach jest już hałaśliwie. Natomiast w "Paranormal Entity" wszystko jest na tacy. Nie jesteśmy zmuszani do koncentracji, spostrzegawczości, wczucia się, tylko wszystko dzieje się od razu. Klimat tego filmu jest znośny, przyzwoity, ale strach już raczej kiepski. Z tych wyróżniających się od normalnej serii to najbardziej podobało mi się Paranormal Activity: Naznaczeni oraz japońska wersja Paranomaru Akutibiti. Naprawdę świetne horrory, polecam każdemu fanowi tego gatunku oraz serii Paranormal. Nie zawiedzie się. Tak mi się przynajmniej wydaję, oceny są różnie, ale jak ktoś nie wymaga Bóg wie czego od horroru, byle klimatu i strachu na poziomie - to oba filmy się spodobają. Paranormal Entity można obejrzeć, jestem skłonny polecić, jednak nie jest to wybitny film, nie ma fajerwerek, nie chodzi tak po głowie jak mi np. po Paranomaru Akutibiti czy PA: Naznaczeni,