5,6 6,3 tys. ocen
5,6 10 1 6309
Paranormal Entity
powrót do forum filmu Paranormal Entity

film nie dorasta do pięt 'paranormal activity' ogólnie przynudza i powiela znane juz schematy z wcześniejszej produkcji...3/10

ocenił(a) film na 8
FieDiA

duzo lepszy i bardziej rzeczywisty od PA. Ludzie zachowują jakiekolwiek logiczne podstawy działania - zapalają światło idąc sprawdzić hałasy, czy chociażby próbują wyprowadzki.

pkz451

W tym momencie nie podam Ci szczegółowych argumentów czemu tak uważam gdyż PA oglądałem jakiś czas temu ale pamiętam że po PA byłem naprawdę przestraszony i mimo że bohaterowie w PE mogli czasami zachowywać się może bardziej rozważnie to i tak upieram się przy swoim...szczerze mówiąc w PE tez jest sporo błędów ale nie będę ich wymieniał z racji że były one już wymienione w wypowiedziach innych użytkowników na temat tego filmu. Możliwe też i nie wykluczam że mogę mieć takie zdanie jakie mam gdyż PA obejrzałem w pierwszej kolejności i PE wydawało mi się kompletnym plagiatem. Jednego jestem pewien na PA naprawdę się bałem na PE więcej się wynudziłem i strachu w jakimś większym stopniu również nie doświadczyłem.

ocenił(a) film na 8
FieDiA

fakt, są błędy, ja też najpierw oglądałam PA. Jednak w PA niedorzeczne zachowanie bohaterów drażniło mnie do tego stopnia, że PE był dla mnie wybawieniem ;) jednak to już kwestia gustu, bo oba bardzo podobne. Po prostu kazdy moze znalezc wersje bardziej odpowiednią dla siebie :)