Zastanawia mnie czy ktoś widział coś strasznego w "Entity". Oglądałam go w poprzednie wakacje, w środku nocy z przyjaciółmi i muszę stwierdzić że się tak jeszcze nigdy nie uśmiałam.
Fakty autentyczne, czy nie... Mam w nosie. jest to parodia Paranormal Activity (który też mnie jakoś specjalnie nie przestraszył, ale był lepszy). W każdym razie nie było nic strasznego. raczej dom wariatów. matka która gada z duchem swojego ojca i ten jej syn który przez większość filmu biega trzęsąc kamerą i sapiąc jakby sobie... no. xD najstraszniejszy (o ile w ogóle) był widok tej zakrwawionej siostry, ale i tak nie zmienia faktu że jedna wielka pomyłka. na prawdę NIE polecam.
NIE SPOILUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
A kto normalny czyta to przed obejrzeniem filmu? Co do tego co napisałaś to zgadzam się, na mnie nie działają tego typu filmy.
No jeszcze czego, od tego masz ocenę, trailery i krótki opis filmu. Na pewno nie tak ciężko jest się zorientować czy film jest w naszym guście. Nie przesadzajcie.
przez opisy stworzone przez jedną osobę? Przecież po to są opinie, żebym znał zdanie większej ilości osób i na tej podstawie stwierdził czy film warty jest obejrzenia.
Kolego, no nie załamuj mnie, opinie najlepiej mieć swoją, a żeby ją mieć trzeba obejrzeć film. Z subiektywnymi opiniami to właśnie tak jest, jednemu się podoba, drugiemu nie. Wystarczy przeczytać jakiś obiektywny opis filmu, obejrzeć trailer i już ma się jakieś pojęcie czy ten film jest dla nas czy nie. Jak się czyta takie wpisy osób na filmwebie to jest ogromne prawdopodobieństwo trafienia na spojler, czasami nawet taki podły w samym tytule, więc lepiej tego nawet nie czytać przed obejrzeniem.
Tsa może i tak, ale to nie zmienia faktu że trailery często wprowadzają w błąd. Weźmy film mający dwie godziny gdzie nic się nie dzieje. dopiero na koniec ostatnie 3 min akcji. tylko te minuty będą zmontowane do trailera. Gdybym wcześniej wierzył w opinie ludzi to pewnie nie stracił bym półtorej godziny z życia na najnudniejszym filmie w życiu. Mam nadzieję ze opinie będzie pisało więcej ludzi, żebym na przyszłość znowu nie nacią się na jakiś szajs.
Bo Ty, dolce, oglądasz okładkę oraz czytasz krótki opis, który mieści się w dwóch zdaniach (żeby się nie zmęczyć) i już wiesz czy ten film jest dla Ciebie, czy nie... Tak? Pozdrowienia... Książki też czytasz tylko w związku z ładną okładką?
Tak, wyobraź sobie że mi to wystarcza. Często zabierając się do jakiegoś filmu czy książki poza autorem czy gatunkiem nie wiem o nim nic, po prostu siadam i oglądam/czytam. I powiem Ci, że rzadko zdarza mi się czegoś nie obejrzeć do końca czy nie doczytać. Ty natomiast, zanim obejrzysz 90 minutowy film o którym już po samym tytule można dużo wywnioskować musisz przeczytać kilkanaście różnych opinii/recenzji i obejrzeć wszystkie trailery. Spoko, jak tam wolisz, tylko pamiętaj że na tych forach w 90% piszą ludzie którzy już film widzieli i tacy też dyskutują, dlatego jeśli nie chcesz czytać spojlerów, to najlepiej tu nie zaglądaj.
No właśnie, misiaczku. Piszą ludzie, którzy obejrzeli, a czytają ludzie, którzy chcą wiedzieć, czy film jest wart obejrzenia. I dlatego jest taka niepisana zasada, że jak się opowiada co było w filmie, to się ostrzega o spoilerze. Uzupełniam twoją niewiedzę o tejże zasadzie, bo widać mamy różne sposoby dobierania dla siebie filmów godnych obejrzenia. Będzie mi miło, jeśli się zastosujesz do powyższego. Jak nie, to trudno - nic nie poradzę.
To już skończ pierdzielić i powiedz czy w końcu ten film obejrzałeś? Pewnie jeszcze się zastanawiasz czy warto.. Dla mnie to czysta głupota kierować się opiniami ludzi którzy wypowiadają się na tym forum, każdemu podoba się co innego, każdy ma inne gusta. Jeden założy temat, "super 10/10" a na dole będzie "syf 1/10" i co wtedy? to jest jasne, że jeżeli ktoś zakłada wątek w którym się bardziej rozpisuje na temat filmu, uwzględni w nim fabułę, akcje, początek, zakończenie itp. Teraz ty wchodzisz w temat "jeszcze się tak nie uśmiałam." i czytasz co tam koleżanka napisała(chociaż już po tytule widać że to nie jest pochlebna opinia) mimo to czytasz, więc ja się pytam co tam chcesz jeszcze wyczytać? chyba na własne życzenie tylko SPOJLERY.
Hahahaha. Przyganiał kocioł garnkowi. Razem przerzucamy się bezsensownymi komentarzami bo żadne z nas nie przyzna racji. A Ty mówisz żebym ja skończył pierdzielić? Ironia losu... Jesli chcesz wiedzieć - tak interesowało mnie co tak koleżankę Caroline rozśmieszyło. Bo ludzie śmieją się z różnych rzeczy. A czy ktoś oceni film na 10, czy na 1 jest dla mnie zupełnie nieważne. Liczy się argumentacja, misiaczku. Właśnie po to mi opinie. Nie mam czasu i pieniędzy na oglądanie filmów tego nie wartych.
"Każdemu podoba się co innego"? Kurcze.... Są filmy dobre i złe, lepsze i gorsze, ambitne i głupawe. Spytaj ilu osobom podobał się Ojciec Chrzestny a ilu osobom podobał się Spiderman 3, albo Hulk. No chyba jest różnica, nie? Nie... skąd.. Tobie oczywiście poprostu bardziej podoba się nazwa ojciec Chrzestny niż Hulk, nie? Brzmi bardziej zachęcająco? Nie odpisuj. Zachowaj resztki honoru i skończ to. Ja już odpisywać nie będę.
Zgadzam się co do tej jednej wielkiej pomyłki. Jestem poszukiwaczką dobrych horrorów, w których choćby przez 1/4 filmu będę się mogła porządnie pobać i to jest tragedia. Wg mnie wszystkie Paranormal są parodiami samych siebie, bo to jest poprostu śmieszne...może ktoś lubi tego typu filmy, ale ja czekając półtorej godziny aż wydarzy się coś wartego uwagi momentami zasypiam. To na pewno nie jest film dla osób szukających w filmie czegoś podobnego jak ja. Nie polecam...
Poszukiwaczka dobrych horrorów? Polecam Ci film Grave Encounters (no chyba ze juz widzialas :)) Dobry jest również Graystone i The Tapes ale niestety nie ma ich na torrentach :( Mile widziane Twoje własne propozycje
No To Niezłe Jazdy Masz Dziewczyno!! - Nie wiem co za Gówno brałaś i od jakiego Dealera ale może się spotkamy?? - bo chcę to samo!!!
Nic. Ja tu widzę wypowiedzi ludzi z mózgami tak zwanych "gimbusów".Sama by do końca obejrzeć nie dała rady, ale z przyjaciółmi co połowę filmu przegadali, to już cwaniaka zgrywa i do tego śmie oceniać film :)
A mogą być fakty nieautentyczne? :P LOL! A film straszny, dla osób, które wierzą w duchy i demony. Mi się podobał. :)
Tak, "fakty autentyczne".... Hmmm...
Czasami martwi mnie poziom edukacji młodych ludzi.. Albo raczej brak znajomości ortografii, ale nie mnie oceniać. Mogę się jedynie frustrować kiedy czytam komentarze na forach :P
Ojej, ale ty jesteś twarda, śmiałaś się na hrrorze. No ale przecież dla Ciebie nie był straszny, o zrobiłabyś milion razy lepszy, no ale przecież jesteś taaaakim du>pnym krytykiem.
Tu chyba nie chodzi o krytykowanie osób tylko wyrażenie swojej opinii o filmie. Napisałam to co uważałam za słuszne, a Twój komentarz jest bynajmniej nie na miejscu. ^ ^