PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798143}

Parasite

Gi-saeng-chung
2019
8,1 188 tys. ocen
8,1 10 1 187504
8,5 114 krytyków
Parasite
powrót do forum filmu Parasite

No to...

ocenił(a) film na 10

Kiedy w Polsce? ;)

ocenił(a) film na 9
kryst007

Nie tylko mi kolega Sq zlecił tę robotę?

ocenił(a) film na 10
michal.2907

O, ile pamiętam to ja dostałem zlecenie! Czyżby jakaś gra? ;)

michal.2907

Prosiłem was dwóch i Davusa jeszcze :) Wiecie, tak gwoli pewności... Mam nadzieję, że to nie problem.

ocenił(a) film na 10
Sqrchybyk

Okey. Przezorny zawsze ubezpieczony xD

Sqrchybyk

Teraz, gdy wyjaśniłeś wątpliwość, już nie.

kryst007

Spóźniłeś się.

https://www.filmweb.pl/film/Pae-reo-sa-i-teu-2019-798143/discussion/No+to...,308 8914

kryst007

A nie, mój błąd jednak byłeś pierwszy :)

kryst007

Szybki niczym filmwebowy rewolwerowiec xD Btw. Czekam na nowy film Bonga, zawsze go lubiłem, a recenzje zachwycają. Koreańscy filmowcy potrafią genialnie łączyć z pozoru odrębne gatunki filmowe.

ocenił(a) film na 10
DziurawaMarysia

Trenowałem u Mistrza. xD O Bongu wiele dobrego słyszałem i swoją drogą nawet fajnie, że nagrodzili tym razem reżysera specjalizującego się w gatunkowym kinie. Muszę obejrzeć szcególnie tą "Zagadkę zbrodni".

kryst007

Polecam "Zagadka zbrodni" wielki film. Choć na "Parasite" też czekam, mam nadzieję, że niedługo będzie w naszych kinach.

kryst007

jeśli Ci chodzi o lektora i te sprawy to pewnie za jakieś 3 lata (jak go na Polsacie puszcza)

ocenił(a) film na 9
kryst007

na japońskich Złodziejaszków przyszło nam czekać blisko rok, mimo zwycięstwa w cannes i nominacjach do bafta, globów i oscara... tu pewnie będzie podobna sytuacja

ocenił(a) film na 10
tolerancja91

Akurat dystrybucją do Koreedy w przeciwieństwie do Bonga nie zajmowali się specjaliści z Gutek Film, tylko jacyś mniej doświadczeni ludzie. Takie "The Square" z kolei dzięki Gutkowi pojawiło się w kinach z 4 miesiące po zdobyciu Palmy ;)

ocenił(a) film na 9
kryst007

jest zatem nadzieja :)

ocenił(a) film na 9
kryst007

jakies wiesci o premierze w Polsce? predzej bedzie na torrentach - jednak w domu to nie to samo co w kinie, obym sie mylil.

ocenił(a) film na 9
kryst007

Gutek zapowiedział że film pojawi się prawdopodobnie jesienią. Tylko tyle wiadomo

użytkownik usunięty
venom_xd

Gutek przed chwilą opublikował rozpiskę - oficjalnie 13 września.

ocenił(a) film na 9

luksja

jest progres w stosunku do poprzedniego roku, brawa!

kryst007

Dzięki :)