PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=840210}

Pasażer nr 4

Stowaway
2021
5,1 15 tys. ocen
5,1 10 1 14506
4,9 19 krytyków
Pasażer nr 4
powrót do forum filmu Pasażer nr 4

Poprawność polityczna zabija kino. Film o niczym a właściwie jedyny cel tego gniota to przesłanie ideologiczne bo ani fabuły ani akcji i do tego brak minimalnego utrzymania realności co do samej scenerii. Brakowało mi tylko elementu że jeden bohater jest amatorem 'kolarstwa", ale kto wie, może w 2 części się okaże że tak jest.
Odbiegając od tematu zastanawia mnie tylko, dlaczego w całej tej szopce nie spotkałem filmu gdzie to afroamerykanin odgrywa rolę amatora "kolarstwa" tylko przeważnie (przeważnie chcesz czy nie zobaczysz to w Netflix) robią to białasy.
Jeśli czyta mój komentarz jakiś kinoman i jest w stanie zrobić jakąś proporcję w dziedzinie kina o jednorodnej miłości gdzie w osobę wcielającą się jest afroamerykanin to poproszę o odpowiedź, albo jakiś tytuł.
Ogólnie film ma na celu zryć beret widzowi. Szkoda życia na tego gniota.

Czarny_Richard

Jak nie było. Jak przy ujęciach na azjatę dawali nawet różowe podświetlenie regału czy drabinki przy której siedział. Bo widomo że w statku kosmicznym muszą być kolorowe ledy! To bylo jakoś tuż po odnalezieniu gapowicza bo później przestałem oglądać tego gniota.

ocenił(a) film na 2
Czarny_Richard

Tak 2 kobiety, azjata i murzyn. Azjata wyglądał jak w radzieckich filmach sf z lat 50 i 60, taki wzięty z łapanki z Ubekistanu czy Tadżykistanu. Murzyn też taki mdły bez wyrazu. Kobiety nudne i bez wyrazu. Gniot jakich mało zrobiony chyba tylko dla poprawności politycznej...