Może wie ktoś coś o tym, czy będzie zekranizowana następna część? (Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy - Morze Potworów)
Niestety nie wiem, ale też mnie to ciekawi. Niech zekranizują wszystkie 5 części! Jeszcze ich nie czytałam wprawdzie, ale na pewno są ekstra. Pierwsze trzy były boskie (tzn. III część wyszła niedawno i jeszcze mi trochę zostało stron do końca:-)) Czekam na kolejne tomy po polsku i kolejne filmy (może tym razem bez dubbingu zrobią..?)
Taaak. Ten dubbing mnie rozwala jest taki niepasujący . Film z oryginalnym głosem aktorów jest o niebooo lepszy .
Czytałam w Bravo (wiem, wiem, masakra) wywiad z Loganem Lermanem , że jak narazie film zostanie nagrany do 3 części przygód Percy'ego, i że Logan wyraził chęć wystąpienia we wszystkich częściach filmu, jeżeliby zostały nakręcone. Pozdrawiam Wszystkich. (=
to fajnie, że będą kolejne części
wg. mnie pierwsza była bardzo fajna
taka lekka przygodówka na weekend
Serio?? To ja się pytam jak xD bardzo chcę to zobaczyć. Jak do jasnej oni to zekranizują przy takiej ilości dziur fabularnych? Wielki kanion jest płytszy niż to co powyrabiali... czemu mam przeczucie, że Morze potworów już w ogóle nie będzie można nazwać ekranizacją xD Cóż mnie w kinie na tym nie będzie, dziękuję moje nerwy są zbyt cenne dla mnie.
Masz racje, film jest denny, usunięto tyle wątków, że masakra, książka o niebo lepsza, czekam z niecierpliwością na 4 część, btw. nie wie ktoś kiedy będzie ta 4 część w ksiegarniach?
Część 4 będzie wydana w Polsce we wrześniu, a jeszcze w tym roku ma być również tom 5 :)
film może nie jest tragiczny ale zawiodłam sie na nim;/
książki są po prostu SUPER!!! ale film strasznie zmieniony i skrócony;/
Też mnie ciekawi to, czy będzie druga część filmu, ale nie wiem jak oni go zrobią skoro w 1 części filmu Percy zabił Luke'a, a w książce tego nie było i tak w ogóle to w filmie nic nie było o Clarisse, a w drugiej części książki ona była jedną z głównych bohaterów, tak samo Luke. No, chyba że już w ogóle zmienią cała serię książek i stworzą całkiem zmieniony film;/
Ale seria książek jest świetna! Polecam...;]
Annabeth wygląda i zachowuje się jak Clarisse (by nie rzec: Xena...). Luke może się jeszcze uratować - głównie wpadł do morza, nie wiadomo czy zginął. Ale film ogólnie STRASZNIE mnie rozczarował, kocham tę serię i jej bohaterów, a z książki prawie nic w filmie nie zostało. Choć aktorzy są ekstra.
Książki są świetne przeczytałam całą serię i jestem zachwycona ;]
Film również jest zajebisty i wybaczcie, ale w filmie nie dało się zawrzeć tych wszystkich wątków które były w książce, wtedy film trwał by ze 4 h jak nie dłużej, ale by musieli podzielić go na dwie części tak jak Harrego Pattera i Insygnie Śmierci, co moim zdaniem było telko po to by zarobić więcej kasy.
Moim zdaniem dubbing był fajnie zrobiony, ale nie słyszałam orginalnego głosu, więc może rzeczywiście jest coś nie tak :P
Z niecierpliwością czekam na następną część filmu ;D
Będzie i zapomną o Tysonie, złotym runie, Thalii i Kronosie. Jak można było tak zepsuć ten film?
Film będzie w 2012 roku. Mam nadzieję, że również zrobią z dubbingiem, gdyż w każdym przypadku się sprawdza. Pierwsza część była wprost genialna!
Wiadomo, że film pojawi się w marcu/kwietniu 2013 roku. Wciąż wiążę z nim wielkie nadzieje i trzymam kciuki, żeby udało im się nadrobić książkową fabułę. ;>