Ten film to nieporozumienie! Zgodzę się, że może się komuś podobać, jeśli ktoś nie czytał książki. Ale ja przeczytałam i jestem rozczarowana filmem! Reżyser zrezygnował z wątków, które sprawiały, że ta historia była nie tylko fantastyczną historyjką dla dzieci, ale też dla starszych odbiorców, którzy potrafią zauważyć coś więcej. Jak dla mnie film był nudny i nie warty poświęcenia mu czasu. Poza tym, w książce Percy jest dwunastoletnim chłopcem, a nie (za przeproszeniem) starym koniem. Nie było młodszych aktorów?
Jeśli ktoś się zastanawia nad oglądnięciem tego filmu, to radzę poświęcić ten czas na przeczytanie książki, nawet jeśli nie jest już dzieckiem. Film jest pomyłką.
a czy jest gdzieś napisane, że jest to adaptacja filmowa książki??, poza tym aktor w tym wieku wygląda dużo wiarygodniej niż dwunastolatek, który nie był by w stanie utrzymać miecza i tarczy a co dopiero nimi walczyć...
Wiarygodne? A od kiedy filmy fantasy są wiarygodne? Poza tym Percy jest półbogiem, więc dlaczego miałby mieć problem z utrzymaniem miecza i tarczy? Pytasz, czy jest gdzieś napisane, czy jest to adaptacja filmowa książki? Tak, jest gdzieś napisane. W wielu miejscach, polecam sprawdzić w Sieci.
zgodzę się... film był... wolę nie komentować. koleś, który zagrał Percy'ego wgl mi nie pasował, a no i jestem ciekawa, jeżeli mają zamiar nakręcić 2 część, jak wytłumaczą pojawienie się Aresa i jego córki Clarisse, o której nie słychać było w filmie, a w książce owszem...
Zgadzam się to kopmpletna pomyłka. Myslałam że film będzie lepszy <taki jak książka> Narazie przeczytałam trzy tomy i jest m w połowie czwartego. JAk dla mnie zgubili wiele ważnych wątków w pierwszej części przez co pozostałe nie bd sie trzymać kupy. Jesli maj robić takie filmy niech lepiej wogóle nie robią !