PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825998}

Perfekcja

The Perfection
2018
5,5 10 tys. ocen
5,5 10 1 10492
5,7 14 krytyków
Perfekcja
powrót do forum filmu Perfekcja

Nie sugerować się tak niską średnią na filmweb.Początek może niezbyt porywający,ale póżniej nieżle się rozkręcił,im dalej w las,tym lepiej,są zaskakujące zwroty akcji i jest dobra rzeżnia na końcu.Jest w tym filmie jakaś tam tajemnica,jest dobry odjechany "psycho" klimacik i jest piękna Allison Williams w głównej roli.Kilka scen z tego filmu na pewno pozostanie na dłużej w pamięci - jak "perfekcyjny występ" czy duet na końcu.Szczerze polecam.

ocenił(a) film na 6
kleju30

A ja mam wrażenie,że przeciwnie-1wsza połowa filmu naprawdę intryguje,a potem górę biorą absurdy,niemądrostki i rzeźnia dla rzeźni. Zresztą przerabiam zbyt często motyw,że w filmach bardziej interesujące jest sygnalizowanie tajemnic niż ich rozwiązywanie. I "Perfekcja" jest kolejnym tego przykładem.

ocenił(a) film na 7
mikrobas

Naprawdę uważacie, że każdy film musi być logiczny i sensowny?
A nie chodzi o sam obraz i przekaz?
Film to też sztuka a sztuka nieczęsto jest logiczna.
Sama końcówka wręcz jest pokazem uczty. Psycholi nie brakowało w historii, którzy malowali, komponowali itd. Czasami dla dobra sztuki posuwali się do takich rzeczy, że włos jeży sie na głowie.

Trzeba mieć dystans do tego i podchodzic na luzie. Ja tak podeszłem i nawet fajnie sie bawiłem.