PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825998}

Perfekcja

The Perfection
2018
5,5 10 tys. ocen
5,5 10 1 10492
5,7 14 krytyków
Perfekcja
powrót do forum filmu Perfekcja

Film moim zdaniem nie był najgorszy, podobał mi się bardzo aż do sceny, gdy obie dziewczyny zaatakowały tego całego Atona czy jak mu tam było. Nie mam pojęcia jak to jest z urazem na psychice po przejściu takiego piekła jako dziecko, ale nigdy nie byłam za przesadną zemstą i co za tym idzie brutalnością, cała ta akcja z okaleczeniem go w taki sposób była odrażająca i okropna. Filmy netflixa mają to do siebie, że są nazbyt brutalne i robią z bohaterów psycholi, gdyż to jest rzekomo popularne wśród młodzieży, jednak tym razem srogo przesadzili. Może się nie znam, ale, żeby człowiek był zdolny do czegoś takiego?

Ale z plusów powiem tyle, że motyw, gdy grały razem na jednym instrumencie na końcu po stracie rąk był niesamowity, okropny, bo straciły ręce, ale piękny, gdyż wspaniale się dopełniały i wyglądało to niezwykle :)

ocenił(a) film na 8
Taniz

To film eksploatacyjny. Z gatunku rape revenge. Co ciekawe nie od początku wiadomo że to ten właśnie typ. Fajne zaskoczenie. Tarantino czerpie z kina eksploatacyjnego, a w takim kinie jest brutalnie. Łatwo dostrzec kilka elementów wspólnych dla Perfekcji, Tarantino i reszty takiego kina właśnie.