PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=666263}

Perwersyjny przewodnik po ideologiach

The Pervert's Guide to Ideology
2012
7,2 5,2 tys. ocen
7,2 10 1 5210
6,9 12 krytyków
Perwersyjny przewodnik po ideologiach
powrót do forum filmu Perwersyjny przewodnik po ideologiach

ale jak widać ludzie się łapią. Tym co się dają nabrać proponuję wyguglać sobie nazwisko Alan Sokal.

ocenił(a) film na 8
Vinnie Chu

http://acmd.mobile.salon24.pl/165179,alan-sokal-idol-polskiej-prawicy

Musisz się bardziej postarać...

ocenił(a) film na 1
fabio

Przeczytałem i w żaden sposób nie uważam żebym musiał się bardziej starać niż do tej pory. Mnie nie obchodzi to czy Sokal to był lewicowiec czy inna maść, Ja mam swój zdrowy rozsądek i to on mi podpowiada, a nie ideologia taka czy siaka, że co niektórzy "intelektualiści" są, jak na mój gust, za bardzo intelektualni. Nie widzę powodu, dla którego narkoman może przegiąć z heroiną, a intelektualista nie może przegiąć z popisywaniem się intelektem. Taki Derrida to buc, głupek i oszust, a do tego nudny jak flaki z olejem i oczywiście możesz mnie zapytać dlaczego tak sądzę, ale mi się nie chce tego nawet tłumaczyć, z powodów obiektywnych. Podobnie z Zizkiem. Sciemniacza poznasz na kilometr.

ocenił(a) film na 8
Vinnie Chu

Wciąż się nie starasz.

ocenił(a) film na 1
fabio

Może i dobrze ;) btw masz chyba co nie najgorszy wybór filmów w swoim profilu (bo spojrzałem kiedyś tam ze względu na czerwony avatar). Oczywiście nie wszystkich. Część to kompletny syf;), ale wy już tak macie, jedną nogą fajni ludzie, a drugą idioci.

ocenił(a) film na 8
Vinnie Chu

Nie musisz się starać, to i tak bez znaczenia.

ocenił(a) film na 1
fabio

I tu się, proszę ciebie, możemy zgodzić.

ocenił(a) film na 8
Vinnie Chu

Chcesz coś udowodnić i nieporadny jesteś okropnie.

ocenił(a) film na 10
Vinnie Chu

Przyznaj po prostu, że nie rozumiesz filmu i trudnych słów :D, faktycznie Jezus=lucifer ( każdy teolog ci to powie) i Eli lama sabahtani, to piękne zwodzenie ludzi w stronę ateizmu. Ateizm i religia to jest to samo tylko inne bieguny. W sumie nie wszystko dobrze wytłumaczył, ale większość. 60% na moje oko dobrze wytłumaczył. Resztę odpowiedzi można poszukać w ezoteryce i najlepiej na własną rękę. Twoja wiedza będzie się cudownie rozrastać, ale zapewne nigdy nie dowiesz się jak to jest naprawdę. Cała zabawa w tym by gonić króliczka.

ocenił(a) film na 10
fabio

Alan Sokal to iluminata zwodzący na złą drogę, sługus zarządców Ziemi.

ocenił(a) film na 10
Momoria

I jeszcze jedno - nie ufajcie okularnikom, oni nie chcą widzieć rzeczy taki jakimi one są. Lub boją się. Autorytet w okularach, dobre sobie. Zwykle tacy maja skostniałe mózgi. Nie widzą bo nie chca zobaczyć, ich wola.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Nauka - to jest ten Wielki Inny dla Sokala . Nie istnieje. Nauka to tylko przewidywanie przyszłości. Tarotem też można.

ocenił(a) film na 6
Vinnie Chu

Bez przesady. Nie mówi nic odkrywczego, ale nie są to również bzdury, obok których powinno się przejść obojętnie. Nie rozumiem w czym widzisz problem i dlaczego uważasz się za kogoś lepszego (a przynajmniej taki wydźwięk mają Twoje odpowiedzi). Ot, socjologoczna analiza społeczeństwa i mediów w wersji bardzo ubogiej, bo dwie godziny to wciąż za mało, ale wystarczająco, by wzbudzić ciekawość w widzach. Tak to widzę.