PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=666263}

Perwersyjny przewodnik po ideologiach

The Pervert's Guide to Ideology
2012
7,2 5,2 tys. ocen
7,2 10 1 5210
6,9 12 krytyków
Perwersyjny przewodnik po ideologiach
powrót do forum filmu Perwersyjny przewodnik po ideologiach
Piotr_ek86

w ciul. lepiej pooglądaj Cejrowskiego.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

co rozumiesz przez lewackie?

fabio

wiele, nie stoi to w opozycji do żadnych programów podróżniczych jak sugeruje kolega wyżej, w ujęciu urągającym filmom dokumentalnym dowolnego sortu: stronnicze, bezrefleksyjne, cynicznie podkreślające wyzwoloną postawę ideologa - w tym wypadku autora.
Nie ufam czemuś takiemu. Nie ufam również narodowcom co może również sugerować pusty kolega wyżej.

Jeżeli autor sugeruje aby przyjrzeć się jakiemuś zjawisku, a opiera się to na wyważaniu otwartych drzwi to cechuje się to również bezrefleksyjnością. Nie znam treści dokumentu, ale obiło mi się o uszy że lewackie, więc pytam. Lewactwo to zbiór postaw - wymieniłem te najmniej ideologiczne.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

Kto jest lewakiem?

O tym decydują członkowie młodzieżówek partii, takich jak UPR, LPR i PiS. Do lewaków zalicza się:

osoba o bezpośrednio lewackich poglądach (socjalista, komuch, anarchista, anarchokomunista, socjalkomunista, anarchosocjalista, mason itp.);
wnuczek byłego esbeka lub innego funkcjonariusza z lewackich czasów;
hipis (przede wszystkim!);
homoseksualista;
pedofil;
antykapitalista;
komunista;
kosmopolita;
ekoterrorysta;
feministka;
aborcjonista;
Tinki Łinki;
ktoś, kto nadużywa słowa „stereotyp”;
narkomani;
moderator for internetowych usuwający posty aktywnych prawicowców, w których, w sposób kulturalny (ty ch... ty s...nu itp) określają swoich przeciwników politycznych;

poważnie, Žižek jest przewrotny, nikt wcześniej nie wyjaśnił fenomenu coca coli czy kinder suprajs...

fabio

jestem przekonany o tym że autor dokumentu spełnia kilka z punktów które tak żmudnie wypisałeś.
Jeżeli film zawiera stek głupot i domniemanych odsłonięć kurtyn to tym bardziej nie warto go oglądać.
Dziękuję za rzeczową odpowiedź.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

O tym decydują członkowie młodzieżówek partii, takich jak UPR, LPR i PiS..

fabio

po uszy wkręciłeś się w politykowanie.
szkoda mi ciebie, ale żyj sobie jak ci wygodnie.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

jeżeli nie jesteś lewakiem to kim jesteś, osoba neutralna politycznie nie używa określenia lewak

fabio

współczuję.

Piotr_ek86

Wydaje mi się, czy sam sobie poodpowiadałeś na pytania? A tak odnośnie neutralności poglądów (politycznych i w ogóle), to owszem można być neutralnym, ale tylko w śpiączce farmakologicznej. Nawet gdy masz wszysyko w d.... to nie jesteś neutralny. Pozdrawiam.

fabio

Hehe uderz w stół a nożyce się odezwą :)

ocenił(a) film na 1
Piotr_ek86

Oj prawda, prawda...

ocenił(a) film na 6
ralf88

Dlaczego i jak "lewackie"? Pytam, bo jeszcze nie oglądałem.

ocenił(a) film na 8
Writer

autor postu może mieć problem z wyjaśnieniem bo filmu nie oglądał, film lewacki jeśli uznamy Lacana za lewaka

fabio

to smutne że bez masła dajesz sobie wcisnąć w głowę każdą "ideologię" i jeszcze klaszczesz przy tym uszami.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

bez masła? jesteś ciepły?

fabio

ważne że ty jesteś głupi. to powinno zamknąć dyskusję.

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

dla prawdziwego lewaka jesteś nieszkodliwym frustratem który kompensuje domowe problemy na forum

fabio

problem polega na tym, że masz w głowie jakieś ograniczające wyobrażenie dzielące ludzi na jakieś twoje zacofane kategorie i usilnie próbujesz mnie do którejś włożyć, zakładając że jakakolwiek część mojej wypowiedzi tu zawartej zahacza choćby o frustrację.

Zupełnie pomijasz ten mały szczegół, że człowiek który nigdy się nie frustruje nie może być frustratem. A cóż ma kompensować człowiek bez frustracji, co człowiek z mieczem rysowanym kredkami może mi powiedzieć o moich problemach domowych. Twoje zacofanie urąga mojej próbie poświęcenia 2 minut na napisanie ci tej odpowiedzi.

Zupełnym zbiegiem okoliczności jest to, że umknęło ci kompletnie, że od początku wyśmiewam twój sposób rozgrywania tej dyskusji na płaszczyźnie poglądów politycznych; bo skoro piszę o lewackim filmie to po prostu muszę być narodowcem faszystą prawicowcem

no i oczywiście mieć frustracje.

Mi pozostaje jedynie śmiać się wesoło z twojego smutnego życia - prostych konstrukcji myślowych

ocenił(a) film na 8
Piotr_ek86

Nie mi tylko mnie, jeśli chcesz uchodzić za osobę która opuściła prowincję i nie ma problemów w domu bądź z otoczeniem.

użytkownik usunięty
Piotr_ek86

Jestem lewakiem? Co w tym zlego?

duzo.

użytkownik usunięty
Freddie

Inteligentna odpowiedz. Bardzo rzeczowa i wyczerpujaca w pełni temat.

To złego, że "lewactwo" na ogół postępuje wbrew logice.

ocenił(a) film na 8

wystarczy przeciętna inteligencja by zrozumieć ponadprzeciętny film, poglądy nie mają tu nic do rzeczy

Stalin też był lewakiem .Co w nim było takiego złego ?? Pewnie nic .....

ocenił(a) film na 8
Danio31b

a wojtyła walił chłopców bez gumy...

fabio

Co ma Wojtyła do masowego mordercy ??

ocenił(a) film na 8
Danio31b

wojtyła był masowym mordercą....

fabio

Trollujesz czy jesteś taki głupi ?

ocenił(a) film na 8
Danio31b