PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=780455}
5,4 5,5 tys. ocen
5,4 10 1 5475
4,6 25 krytyków
Pewnego razu w listopadzie
powrót do forum filmu Pewnego razu w listopadzie

Oburzenie w komentarzach bo ktoś pokazał jak wyglądają uroczyste obchody w Polsce :) Ja co roku zamiast się cieszyć to wstydzę się za ten kraj i to co widzę na tych manifestacjach.

naomi_nomi

No właśnie tak nie wyglądają. To co pokazali to jakiś mokry sen lewaków, którzy chcieliby żeby tak było ale niestety źli faszyści z marszu niepodległości nie chcą nikogo napadać tylko sobie spokojnie maszerują z flagami Polski. Niektórzy, jak taki jeden redaktorek musieli się uciekać do pastowania sobie gęby na czarno żeby udawać murzyna a i tak nikt ich nie chciał biedaka zaatakować. Ja się wstydzę za takich jak ty, idź trollować i łgać gdzie indziej

ocenił(a) film na 8
mbm8

byłam i widziałam więcej nie będę (zapewne te darcie ryja o hołocie, przeklinania i ogólnie to co pokazano w filmie to nagrali statyści), marsze są od paru lat takie same więc nie ściemniaj.

naomi_nomi

Bardzo dobrze ze wiecej nie bedziesz. Po co masz chodzic na marsze kraju ktorego sie wstydzisz

ocenił(a) film na 1
naomi_nomi

Marsze tak nie wyglądają, jak przedstawiono w filmie. Owszem, są okrzyki, jest głośno. Manifestacje są od tego, aby było głośno. Jeśli ludzie przeklinają, cóż, brzydko, ale pisać o 100 tys. osób "chuliganie" i pokazywać nieprawdziwą historię, jak to napadli na "biednych" squatersów? Bzdurna historyjka na bazie kłamstw. A ty najprawdopodobniej nie byłaś na marszu, bo kto był ten wie, że okrzyki i zachowania kibiców to tylko część wydarzenia. Obchody święta niepodległości nie wyglądają tak jak na filmie.

ocenił(a) film na 6
gniewna_bezalkoholowa

Świat nie jest czarno-biały.Żeby nie było ja w pełni popieram idee Marszu Niepodległości,ale w roku 2013 rzeczywiście był atak na ten squat,wiem bo dobrze to pamiętam,a jak ktoś nie pamięta niech sobie poszuka w sieci.Także ani Marsz nie jest taki "be" jak go pokazuje TVN,ani taki święty jak go widzi druga strona,chociaż trzeba przyznać,że po zmianie władzy i bez policyjnych prowokacji w ostatnich latach jest już spokój.

ocenił(a) film na 1
kleju30

O, błagam. "atak na squat" był kibolsko-anitfiarską ustawką, o której policja wiedziała już wcześniej. "Biedni squatersi" w kominiarach rzucali z dachu kamieniami, a film pokazał to jako atak na bezbronnych intelektualistów. Poza tym jakim kretynem musi być reżyser, żeby uczynić bezdomnym studenta i nauczycielkę - przy obecnejo opiece socjalnej, jaką mają obie grupy? Jaką ma dowolna grupa społeczna? Jeśli to nie jest kłamstwem, to co jest?
Zamieszki na MN skończyły się wraz z utratą władzy przez platformę. A skoro na nich byłaś, to nie powinno ujść twojej uwadze, że zawsze miały miejsce tam, gdzie była policja. I wyszkolona w pałowaniu policja "nie mogła sobie poradzić" z kilkoma chuliganami. Śmiechu warte.

Sama dostałam gazem po oczach stojąc w spokojnym tłumie słuchającym przemówień. Nikt tam nikogo nie atakował. Z drugiej strony trzaskały polewaczki. Ostatni marsz za PO. Na następnym "zamieszki" magicznie się skończyły. Ale gniot co nagród zebrał, to jego. Wniosek, że wybitne kino w Polsce to nic innego, jak kłamstwa.

ocenił(a) film na 2
gniewna_bezalkoholowa

Właśnie tak, jak napisałaś, w ubiegłym roku nikt nikogo nie pałował, ani nie było rozrób, marsz, skandowanie haseł i spokojne rozejście się. Tyle.