PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628248}
6,7 10 tys. ocen
6,7 10 1 10065
5,5 10 krytyków
Piąta pora roku
powrót do forum filmu Piąta pora roku

Film nudny,ciągnący sie jak flaki w oleju. Męcząca gwara śląska,nie lubie śląskiej gwary i ciesze sie że nie mieszkam na tym zapyziałym śląsku.Nie polecam. szkoda czasu.

ocenił(a) film na 7
tiltomasz

Sam jesteś zapyziały

ocenił(a) film na 7
kasienka15

Dziewczyno, skądś się przecież musiało wziąć powiedzenie o Polakach jako prymitywach, ziejących nienawiścią bez powodu.
Mnie też śmieszy gwara kaszubska, czy nawet góralska, ale nigdy by mi przez myśl nie przeszło, żeby z tego powodu kimś gardzić. Jeżeli można w ogóle ludzi dzielić, to tylko na normalnych i idiotów. Nasz przedmówca na pewno do pierwszej grupy się nie zalicza.

kasienka15

Hahaha myślę że ludzie mówiący gwarą mają większe prawo do uznawania siebie za Polaka niż tacy plujący żółcią niewychowani prostacy, którzy dawno zatracili jakiekolwiek kulturowe i regionalne wpływy.

PAWELPOST

Ale za to mówią poprawną polszczyzną czyli językiem urzedowym w tym kraju.

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

Licz się ze słowami!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
tiltomasz

Wstyd to reprezentować sobą taki poziom jaki reprezentujesz Ty...

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

My się też cieszymy, że z nami nie mieszkasz . O jednego......... mniej .

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

sam jesteś gniot. widać nie rozróżniasz dobrych filmów od tych nieambitnych z masą atrakcji dla widza a zerową fabułą.

ocenił(a) film na 7
tiltomasz

tiltomasz jestes pusty i tyle!

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

De gustibus non est disputandum.
Ale mimo wszystko współczuję.
Sam poziom wypowiedzi pominę milczeniem. I tak nie zrozumiesz.

ocenił(a) film na 7
tiltomasz

Niech zgadnę? Gorol?

cjanek

Pewnie mazur.

ocenił(a) film na 6
tiltomasz

chyba flaki z olejem? wiesz,ze dzwonia tylko nie wiesz w ktorym lol

Raddy

Nie ważne gdzie dzwonią,ważne ze ten film to mega gniot,tak samo jak tak głupia śląska gwara którą nie można słuchać.

tiltomasz

hahaha bawią mnie twoje wymoczyny na temat tej "głupiej" gwary śląskiej. Poproszę argumenty, czemu głupia i jeśli głupia to w czym głupsza od innych gwar?

ocenił(a) film na 9
tiltomasz

Ktoś kto ocenia "Miasto gniewu" na 4 a "Forresta Gumpa" i "Zieloną milę" na 5 nie może pojąć że są filmy klimatyczne, są filmy z przesłaniem...