PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34622}

Piątek trzynastego VIII: Jason zdobywa Manhattan

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
1989
5,0 6,2 tys. ocen
5,0 10 1 6156
4,2 11 krytyków
Piątek trzynastego VIII: Jason zdobywa Manhattan
powrót do forum filmu Piątek trzynastego VIII: Jason zdobywa Manhattan

nie kapuję

ocenił(a) film na 3

nie rozumiem tych wszystkich komentarzy. najgorsza cześć? a widzieliście "piątek 13- ego w piekle"? polecam, po nim zmienicie zdanie na temat "jason zdobywa manhattan". wiadomo, ze szczyty sztuki filmowej to nie są , ale co poradzić. mnie na przykład rozłożyła ta akcja z boksem na dachu budynku. "pokaż na co cię stać sukinsynu". dawno sie tak nie ubawiłem. choćby dla tej sceny warto.

Caligula

A mnie najbardziej podobała się scena jak straszył ludzi pokazując co "ma" pod maską :-) Myślałem że się poleję ze śmiechu. Zresztą już sam tytuł wywołuje uśmiech na twarzy więc nie ma się co dziwić.

ocenił(a) film na 9
Caligula

Thats true, 9 to największy knot. Pododaja mi sie uniwersalistyczne tendencje twórców serii. Od lat czekam na odcinek "Jason Takes Lubelszczyzna" :)))

ocenił(a) film na 7
Boora

Hehehehe, dobre;) Mi się każda cześć "Piątku 13 "podoba, jedne mniej drugie wiecej. Chyba mam sentyment do tej serii;)
Pozdro

ocenił(a) film na 7
Boora

Hehehehe, dobre;) Mi się każda cześć "Piątku 13 "podoba, jedne mniej drugie wiecej. Chyba mam sentyment do tej serii;) i do Jasona
Pozdro

ocenił(a) film na 5
Caligula

E tam, na co wy. Część 9 jest fajniutka :) Niesamowicie się na niej bawiłem. Brak jakiejkolwiek logiki scenariusza to po prostu majstersztyk :P

ocenił(a) film na 3
Pinokio1983

dokładnie, niezwykle ambitne dziełko. ja pomimo, że bardzo lubię tą serię, to "w piekle" nie jestem w stanie przetrawić,, wszystko tylko nie to. tym bardziej, że już kompletnie nie ma klimatu właściwego innym filmom z serii.

ocenił(a) film na 7
Caligula

Wydaje mi się że Jason na Manhattanie to wieksza porażka niż Jason w piekle...ale to tylko moje skromne zdanie:P Miejsce Jasona jest w obozie Crystal Lake!! I jeszcze jedno....od kiedy Kryształowe jezioro ma dostep do Oceanu morza????????????????

ocenił(a) film na 3
Mikimoto_

IX jeszcze w miarę ujdzie, ale ta część to juz totalne nieporozumienie. Jak w moze być w jednym filmie tyle nieścisłości, nielogiczności i absurdu

użytkownik usunięty
kolsol

Pomimo licznych nieścisłości i absurdów film daje radę i nie jest nudny , schematy (nastolatki+seks i obóz ) zniknęły i seria wydawało się że tchnęł świżością ale jak się okazało w części IX ta świeżość minęła tak jak i latat w których Jason straszył.

ocenił(a) film na 3

cóż, nie da się ukryć, że powolny upadek serii rozpoczął się już od piątej części cyklu- od tamtego czasu nic już nie było takie jak wcześniej. choć"nowy początek" posiada jeszcze ten specyficzny klimat.