PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736788}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
2017
7,2 144 tys. ocen
7,2 10 1 143837
5,5 50 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Pewnie każdy wie, że ten film będzie praktycznie kalką wcześniejszej animacji podobnie jak Księga Dżungli, ale pewnie niektóre rzeczy będą zmienione oraz uaktualnione by bardziej pasowały do naszych czasów.
Ja bardzo chciałbym by uaktualnili postać Gastona i zmienili go w prawdziwą "osobę" a nie tylko złoczyńcę. w taką postać gdzie gdyby Belle (Emma Watson) skończyła z Gastonem (Luke Evans), ludzie mogli by w to uwierzyć. oczywiście to nie byłoby zgodne z pierwowzorami, po prostu mi chodzi charakterystykę postaci.

nieznajomy43

Należy pamiętać, że to jest ekranizacja bajki. A w bajkach chodzi o proste postacie, które przekazują proste treści. Po co dorabiać Gastonowi głębię psychologiczną w baśniowym świecie?

kundelponury

żaby ekranizacja była bardziej dojrzała. bo w końcu nie musi coś być proste tylko dla tego bo to film dla dzieci. I muszą jakoś wyjaśnić dlaczego Gaston jest uwielbiany przez wioskę skoro zachowuje się jak "męski członek".
I też nie zapędzał się oryginalną powieścią np. taki Dzwonnik z Notre Dame, Niby dobra bajka a w oryginale Quasimodo i Esmeralda na koniec umierają.

nieznajomy43

To już nie byłaby ekranizacja a adaptacja. Poza tym, nic nie "muszą".

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

"Księga Dżungli" nie jest wierną adaptacją animowanego klasyka z lat 60-tych: Baloo ma inny charakter a i film inaczej się kończy. To bardziej mix wersji animowanej z książkowym oryginałem.