PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4087}

Piękne dziewczyny

Beautiful Girls
1996
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3174
8,0 2 krytyków
Piękne dziewczyny
powrót do forum filmu Piękne dziewczyny

To nie był dla mnie dobry wieczór, lekka załamka emocjonalna(hmm ten wiek), jednak ten film był perfekcyjnym wyborem na lekarstwo.

Niesamowita historia o Willie'em, którego naprawdę dobrze zagrał tu Timothy Hutton. Jego uczucia dla 13-letniej dziewczynki (świetna Natalie Portman). Oraz historie jego przyjaciół. Tommy sypia ze swoją miłością z średniej szkoły, kiedy jest w związku z inną. Drugi jest "wariatem", który codziennie zasypuje garaż swojej ex. Kev zajmuje się tym czym Tommy, czyli odśnieżaniem ulic. Mo to już całkiem ustatkowany mężczyzna z dwójką dzieci, chyba najbardziej ze wszystkich.
Willie przybywa do swojego rodzinnego miasteczka i nawet nie wie, iż właśnie w tym czasie podejmie decyzje na temat swojego dalszego życia.

Film wywarł na mnie wielkie, pozytywne przede wszystkim wrażenie. Jak już mówiłam, oglądałam go w czasie lekkiego doła i naprawdę podtrzymał mnie na duchu. Niepowtarzalna Natalie, choć tak jej mało, to każdy fragment filmu z jej udziałem jest w jakiś sposób lepszy od innych. A scena przy lodowisku najbardziej mnie wzruszyła, jak i zakończenie.

Naprawdę wspaniały, polecam! Napewno jest dobrym wyborem na nadchodzące święta ;) Daję mocne 8/10!!!