PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Witam, chciałbym opisać moje wrażenia po Pile. Dodam że mam 23 lata więc bez żadnych głupich komentarzy że jakiś gówniarz jestem albo co. Oglądałem wszystkie części Piły i po prostu jestem pod wrażeniem tego co zrobił reżyser. Każda część jest ze sobą powiązana, w każdej części jest jakiś klucz do całej układanki Jigsawa.
Jeśli chodzi o sam film efekty 3D mnie nie powaliły, jedyny efekt jaki zauważyłem to gdy Jill miała ten zajebisty sen haha. to było mocne. Ogólnie film jest na bardzo wysokim poziomie i podobał mi się najbardziej ze wszystkich części. Pułapki były przerażające i właśnie dzięki swojej brutalności nie chciałbym go oglądać ponownie. Ryje beret ta piła 7, czego skutkiem był dzisiejszy sen z nią związany, gdyż na Pile byłem wczoraj z dziewczyną. Jestem wielkim fanem Piły i ciekawi mnie co stanie się dalej. Czy Hoffman przeżyje? to wie tylko reżyser. Ale sądząc po komentarzu Kinematografa nic nie wiedziałem o bombie pozostawionej przez Gordona :D Trzeba czekać na nowinki. Wielkie brawa za postać Hoffmana, zagrał fenomenalnie. Cała seria Piły jest fenomenalna, to najlepszy film z kontynuacjami.

10/10

AdrianoPes

No to prawda jest jest scenka wyrazna nie przed napisami tylko po gdzie to pomieszczenie wyleci razem z Hoffmanem w powietrze ,dlatego tylko Gordon mu zabrał tą piłę żeby tamten nie wiem nie zdążył szybko się uwolnić z więzów czy co ?.No myślcie sobie co chcecie że znowu fantazjuje i coś ściemniam i prawie herezję bo tylko na tyle mnie stać jest ale taka scenka miała miejsce a więc Gordon przypina takie ładunki wybuchowe które moim zdaniem były ustawione na krótki odstęp czasowy ;).Napewno nie były one ustawione na długo bo zaraz po wyjściu Gordona z budynku one wybuchnęły tak więc Hoffman ani by nie zdążył się uwolnić a nawet jakby coś tam w cudowny sposób to kuśtykająć nawet by nie przeszedł do drzwi a tutaj pierdut i po nim i taka mała rada : oglądajcie film do końca cały nawet to co już was nie interesuję i już myślicie że nic się więcej nie wydarzy ;).

ocenił(a) film na 10
Kinematograf

dzięki za info :) no zobacze to sobie na youtube :D fajny z Ciebie komenciarz. ;)

ocenił(a) film na 6
AdrianoPes

Mi też się podobał. Arcydziełem nie był, ale bardzo dobrym filmem. Kilka razy się wystraszyłam. Nawet raz zamknęłam oczy, jak belka leciała prosto w moją twarz.
Zachwycający jest dla mnie fakt, jak w ludzkiej głowie może być tyle pomysłów na zadanie ludziom bólu. Każda "maszyna śmierci" jest genialna sama w sobie.
Ponadto, byłam mile zaskoczona niespodziewanymi zwrotami akcji. Nie mogę się doczekać kolejnej części.