A mi się nie podobał, co w nim niby było strasznego? O, dom, o my, o dyktafony, o umieramy, mniej więcej tyle, nic ciekawego.
no to jakie horrory ci sie podobają ja tam od tego gatunku za wiele nie wymagam to przeciez zrozumiałe ... ten film daje rade:P
Jak można nie wymagać zbyt wiele od tego wspaniałego gatunku? Co ty gadasz... Poza tym "Piła" to jak dla mnie raczej horror z rodzaju tych psychologicznych. Weź ty nie profanuj swoimi słowami samej idei horroru. NIE WYMAGASZ ZBYT WIELE I TO ZROZUMIAŁE?... Pieprzenie. Widać, że brak ci inteligencji... Może ty lepiej puste i nieskomplikowane komedie oglądaj.
Hymmmm, zacznijmy od tego, że "Piła" nie jest horror'em ale thrillerem z elementami gore.
wooow skad w tobie tyle złości ?? przeciez kazdy ma prawo do wlasnej opinii :P ja np wiecej wymagam od dramatów czy np monumentalnych produkcji a takie horrorki/thrillery sa dobre od czasu do czasu i maja za zadanie zrobic wrazenie zaskoczyc itp wg mnie seria o PILE to robi i tyle ;)
Zero złości. ;> Ja również wyrażam swoją opinię. Widocznie nasze gusty się różnią, ale w tym przypadku to mnie niezwykle cieszy. ;>
Tylko że do każdego gatuku filmu masz inne wymagania, a Saw to thriller, więc jeśli oglądasz Saw z takim nastawieniem i oczekiwaniem jak na horror to się możesz nieźle zawieść, a jak na thriller - wręcz przeciwnie.
Nie do końca się tu zgodzę, bo nigdy nie nastawiam się w określony sposób do filmu... Oceniam po obejrzeniu. Ostatecznie horror to mój ulubiony gatunek, jednak dopuszczam także wszystkie inne. ;> Nigdy nie nastawiam się z góry: A! To jest horror więc ma być krew, potworki czy cokolwiek tego typu... Ale cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. ;>
hmm no widzisz:P sama mowisz krew i potworki /tego pierwszego az w nadmiarze maasz w Pile heh :P
Ano. Tyle, że na to się nie nastawiam (podkreślę po raz kolejny). Wypatruję w filmach nieco innych priorytetów, aniżeli ty widocznie. Warstwa zewnętrzna jest dla mnie na drugim miejscu, fabuła (i parę innych wyznaczników) na pierwszym. ;>
no looz tyle ze tego typu filmy jak Pila nie potrzebuja zbyt rozbudowanej fabuły by zadowolic co nie sprawdza sie przy innych gatunkach rzecz jasna no ale moze jestem malo wymagajacy hehe
Kerra czy jak Ci tam idz lepiej pobiegaj na dwor zamiast udzielac pseudointelektualnych wywodow obrazajac przy okazji czyis intelekt...
mowiac komus bezpodstawnie "brak Ci inteligencji" uwypuklasz tylko wlasne kopleksy, co jest zalosne i bardzo dobrze widoczne, nawet dla takiego glupka, jak ja...
Mysle,ze ciagle siedzenie przed kompem ,oraz co za tym idzie, Twoja gruba (d)upa wola w tym momencie o pomste... inaczej nie moge sobie wyobrazic takiego trola jak Ty. Z tym jogigniem to nie jest jednak glupi pomysl ;)
A wracajac do Piły - niezle mnie momentami skrecalo :) Ciekawy odmożdżacz z elementami thillera i horroru. Ogolnie spoko..
Pozdrawiam wszystkich fanow Piły !!!
Oj, ty faktycznie teraz wykazałeś swoją mądrość. Już wolę obrazić kogoś brakiem inteligencji, aniżeli epitetami pt. gruba dupa. ;] Co do mojego tyłka, możesz być pewien, że wszystko z nim w porządku i nawet mi się podoba. I może ty w tym momencie nie uwypukliłeś własnych kompleksów?
P.s. Nie siedzę CIĄGLE przed kompem, wystarcza mi raz na jakiś czas tutaj zajrzeć, żeby odpowiedzieć na komenty, więc nie wiem po czym wnioskujesz owe wysiadywanie. :D
Acha, K E R R E A, jeśli już chłopcze (czy tam kimkolwiek jesteś). Gdybyś był osobą na poziomie zapewne zrozumiałbyś o czym tu w ogóle piszę. :D
Muszę się z tobą zgodzić. Film od samego początku trzyma w napięciu, a zakończenie jest niezwykle zaskakujące i to duży plus dla tego filmu. Mam mocne nerwy do takich filmów, ale przy tym myślałem, że obgryzę z nerwów wszystkie paznokcie razem z palcami.
Film jest słaby i tyle. Gra aktorów na bardzo niskim poziomie. Kiepska fabuła, idiotyczne zachowania głównych bohaterów. Film nie straszy tylko wkurza i co najwyżej przyprawia o lekki dreszczyk spowodowany nie strachem ale lekkim obrzydzeniem. Część filmu z policją zdecydowanie lepsza niż ta z zamkniętymi osobami i pułapkami. Ta druga to droga przez mekę, już nie można więcej słuchać tych idiotycznych wywodów głównych bohaterów. Generalnie postawienie więcej niż 4/10 jest nieporozumieniem.
powinienes po 1 czeci wiedziec na co sie nastawiac zasiadajac do ogladania piły ona jest przesycona krwia przemoca i mocnymi scenami gra aktorów to jest w ojcu chrzestnym np a nie w pile tam nawet amatorzy by zagrali nie o to w tej serii filmow chodzi:P lepsze masz pomysly jakie powinny byc pułapki i gry dla bohaterow filmu?>>>kierunek hollywood i kręc :))))
[SPOILER]
ekhm.. to co jest ze mną nie tak jeśli mając niecałe 17 lat i brak nerwów do gatunku horror/thriller w ogóle nie odczułem napięcia, co najwyżej obrzydzenie, zero strachu, a film jest dla mnie beznadziejny i po pierwszych powiedzmy 15 minutach wiedziałem, że główny bohater zginie, co oznacza, że film jest prawie w całości przewidywalny?
to po co ogladales skoro od poczatku wiedziales jak sie skonczy? powienienes spodziewac sie tez ze tego rodzaju filmy maja na calu powodowanie obrzydzenia u duzej wiekszosci odbiorcow:P /polecam kiedys siąsc i zobaczyc wszystkie 4 czesci w malych odstepach czasu najlepiej przed ostatnia 5 czescia jesien-zima 2008
Ja rozumiem, że ktoś lubi jak się obrzydza. Sam też lubię popatrzeć sobie na obrzydliwe sceny ale jak oglądam je w filmie fabularnym to przydałoby się aby ten film prezentował jakiś minimalny ptzyzwoity poziom. Jak chce się tylko obrzydzić to oglądam sobie sekcję zwłok i załatwione obrzydzenie. Jak chcę obejrzeć film - horror czy thriller to chcę doznać poza obrzydzeniem innych pozytywnych wrażeń, o które ciężko w przypadku Piły