PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

BEZNADZIEJA

ocenił(a) film na 1

TEN FILM JEST BEZNADZIEJNY. PO PROSTU MNóSTWO KRWI I ZERO MóZGU

ocenił(a) film na 10
annelika

Na bank nie zrozumialas tego filmu ;]

ocenił(a) film na 10
annelika

do ludzi, którzy nie trawią tego filmu i do Ciebie anneliko, czy Wy naprawde nie widzice przesłania płynącego z filmu ??? Napradwe widzicie tylko mnóstwo krwi i zabijania ? ;/ to Wy nie macie mózgu heh

ocenił(a) film na 1
annelika

Może nie beznadzieja, ale słabizna. Thriller typowo dzisiejszy mnóstwo krwi, jechanie na fabule 1 części i niby "przesłanie" co to ludzie potrafią zrobić ze swoim życiem. "Jedynka" wydawała mi się dość fajna, oryginalna, ale na "dwójce" zwyczajnie zasnąłem po jakichś 20 minutach, czasami tylko budziły mnie krzyki jakiś naprawdę brutalnych i ohydnych scen, po prostu powtórka z rozrywki + więcej krwi. Przecież tak nie powinno się robić filmów już mam dość produkcji typu "Wzgórza mają oczy" (1 i 2) oraz "Piła" (chyba nakręcą jeszcze ze dwie części). Jeśli to Was kręci, moi drodzy współcześni widzowie to gratuluję, może kiedyś obejrzycie "Lśnienie" lub "Se7en" i docenicie co to jest prawdziwe mocne kino. A na razie, idźcie sobie do kina na "Oszukać Przeznaczenie 4" może tam będzie jeszcze więcej trupów i krwi.

Pozdrowienia

PS. Autorka tematu chyba nie oglądała dokładnie tego filmu, przecież już na samym początku jeden z ludzi obrywa z rewolweru w głowę i na ścianie jest na pewno mózg.

ocenił(a) film na 10
cornholio_2

"przecież już na samym początku jeden z ludzi obrywa z rewolweru w głowę i na ścianie jest na pewno mózg." - hahaha nie wiem czy to prowokacja czy głupota autora tego posta n/c normalnie

ocenił(a) film na 6
uxi88

Jeżeli nie zrozumiałeś tak prostej przenośni ,to zastanawiam się ,jaki to wspaniały morał wyczytałeś z "piły"

ocenił(a) film na 1
nomusic

A niech to, myślałem że przed taką wypowiedzią trafi się znacznie więcej oglądaczy "wspaniałych filmów z których morały płyną szerokim, rwącym potokiem" takich jak "Teksańska Masakra Piłą Łańcuchową", jej sequel i "Wzgórz Mających Oczy". Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 10
cornholio_2

hehe jak ci przeszkadza ze nie ma tu morałów to znaczy ze zle trafiles... Piła ma ciekawą fabułę ale morał to tu jest raczej na sile... Mi film bardzo przypadł do gustu, ale jesli ktos chce jakiejs głebi i morału w filmie to zamiast szukac tego w thrillerach czy horrorach powinien przezucic sie na dramaty, obyczajówki itp. itd...

ocenił(a) film na 10
cornholio_2

jesteś idiotą skoro tak myślisz i tobie tylko pogratulować

cornholio_2

W pełni zgadzam się z 'cornholio'. Jedynka była nawet okej, ale druga część jest nienajlepsza. Nie będę się rozpisywać, bo wszystko to, co miałam do napisania na temat tego filmu napisał w bardzo inteligentny sposób wyżej wymieniony kolega.

P.S. Pokaż mi swoje ulubione filmy a powiem Ci kim jesteś :)

karamia

POKAZ MI SOJA WYPOWIEDZ, A POWIEM CI KIM JESTES... WYZEJ JEST TEGO PRZYKLAD. DEBILIZM

darek_mirek

Ja twoją widzę doskonale poniżej z włączonym caps lockiem i błędem. Tak dalej :)

karamia

Och, straszne. Boimy sie Pily? zdarza sie dzieciom

darek_mirek

właśnie raczej nie. Boję się czasem głupich ludzi, bo są nieobliczalni, ale na filmach zdarza mi się to bardzo rzadko. Co do dzieci to chyba niekoniecznie film dla nich... A jeśli szukasz jakiejś słownej zaczepki to pomyliłeś adres. Ja mam dziś bardzo dobry humor i w takie rzeczy się nie bawię.

Bez pozdrowień :)

karamia

Glupszej wypowiedzi nie czytalem:) Serio:)