PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Lekko chory film

ocenił(a) film na 9

Mnie się bardzo podobał. Hmm tylko nie wmie czy lepszy od pierwszej cześci. Pierwsza część była równeż chora. No nei powem koleś ma fajne pomysły z tymi pułapkami. Za togo podziwaim. Normalny człowiek o dobrych zmysłach by czegoś takeigo chyba nei wymyślił.
Zgadzam sie tu z kturąś z wypowiedzi wcześniejszych,ze tu była lepsza gra aktrów. Ta cześć była bardziej krwawa. W pierwszej części nie pokazywali dokładniej tych krwawych scen. Fajna muzyczka jak w pierwszej części, klimatyczna do filmu. I ta końcówka, jak w pierwszej części,bardzo zaskakująca, no za nic bym się niedomyślił, że ta gościnka to jego córka. Teraz to tylko czekam na 3 część, zobaczymy czy też będzie taka jek jej poprzedniki. Ocena: 9/10 Bardzo polecam!!!!

ocenił(a) film na 3
HosS

"no za nic bym się niedomyślił, że ta gościnka to jego córka"
Przepraszam, to może ja nie zrozumiałem zakończenia, ale ona nie była jego córką!!! Jak dla mnie tekst "znalazłam ojca" oznaczao tyle co mistrza, mentora, który miał prowadzić ją dalej przez życie;)
Co nie znaczy, że film mi się podobał;) Dla mnie naprawdę kiepściutki, jedynka miała w sobie to coś, czego tutaj zabrakło. Może chodziło o większe odizolowanie bohaterów, większą tajemniczośc, nie mam pojęcia. Tak czy inaczej hektolitry krwii na ekranie nie zaspokoiły moich oczekiwań (chociaż, jak to już niejednokrotnie pisałem- scena ze strzykawkami- sam miód)