PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Niestety druga cześć filmu nie zbliżyła się choć trochę poprzedniczki. Aktorstwo jest tak żenują Ce ze rece opadaja ( chyba po znajomości dawali te role???????????!!!!!!!!!!!!!!) nawet Donnie Wahlberg nie ratuje tego filmu.Po za tym ze jest bardziej brutalny niż jedynka nie ma za wiele do zaoferowania , gość nigdy wcześniej nie okaleczał , skawal szanse na przeczycie a teraz zamyka w domu 8 osob i jakieś zagadki maja 3 słownie trzy !!!!!!!!!!!! osoby!!!!!!!!!!!!!! To jest bez najmniejszego sensu, a glina którego hobby jest podrzucania dowodow innym tym bardziej do mnie nie trafia. Zakończenie zrobione na maxa naciągane , zaskakujące ale totalnie bez sensu , a i pomieszczenie z jedynki słynna łazienka , z kad tam się wzięły dodatkowe drzwi!???????????????????????? ???

ocenił(a) film na 6
BURZUM

sorry... ale jakie dodatkowe drzwi... moze jestem slepy ale i w I i w II widziałem tylko jedne -) przesuwane
Te same co w ujęciu "zamykającym" SAW I
Co do zagadek to były conajmniej 5 , starczylo by zapewne dla kazdego
Obi - 2 antidota
Xavier - conajmniej jedno, może więcej nie wiadomo ile ich był zo drzwiami
Addison - 1 antidotum
Zagadka ogólna - 1 lub więcej, choć jak pamiętam to Jigsaw wspominał o jednej
To daje minimum 5 odtrutek, wiec 5 osob moglo sie uratowac, trzeba tez patrzeć, że niektórzy nie wykazywali symptomow zachorowania (...wiesz o co chodzi)
Z reszta Jigsaw przy zadaniu z Obim wspomina, że jedna osoba nie wygra tej gry, co może sugerować że odtrutek było tylko 4 lub 6 (zalezy jak patrzeć)

ocenił(a) film na 5
_Nameless_

jeszcze raz obejrzyj film i zobacz w ktorym miejcu wchodzi tam dziewczyna z chlopakiem czy glina , tam sa dodatkowe dziw cio ich nie bylo

BURZUM

masz racje druga częsc jest dużo gorsza od pierwszej. Nie wiem czemu ludzie mówia że 2 jest dużo lepsza. Pozdrawiam i zapraszam do siebie

ocenił(a) film na 10
nie_aktualny_profil

Jak dla mnie 2 bardziej trzyma w napieciu i oceniam ja na równo z 1 czyli na 10 :) Oby wiecej takich filmów

ocenił(a) film na 5
BURZUM

Mi też film mniej się podobał niż pierwsza część! Spodziewałem się czegoś bardziej trzymającego w napięciu, a nie tylko panicznych dialogów i co jakiś czas dobrych pułapek (dlatego to horror, a thriller był lepszy) Zakończenie mnie rozwaliło, nie ze względu na ciekawość tylko na przewidywalność (w polowie filmu wiedziałem że ta manówa ma coś wspólnego bo nie pluła krwią) W jedynce na końcu miałem "szczęko-opad" :p... Ale film dobry i można obejrzeć .... Dla mnie niestety gorszy od jedynki